Schlierenzauer se vrača na novoletni turneji

Potem ko se je zaradi slabe forme umaknil s tekem svetovnega pokala, bo Gregor Schlierenzauer nastopil na novoletni turneji.

Objavljeno
23. december 2015 20.14
Š. Ro.
Š. Ro.

Dunaj - Glavni trener avstrijske skakalne reprezentance Hans Kuttin je danes objavil seznam skakalcev, ki bodo nastopili na novoletni turneji, ki se bo v torek, 29. decembra začela v Oberstdorfu.Na njem so branilec naslova Stefan Kraft, Michael Hayboeck, Manuel Fettner in Manuel Poppinger, na tekme pa se vrača tudi Gregor Schlierenzauer.

Rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu v tej sezoni ne najde prave forme, zato se je po razočaranju v Lillehammerju za nekaj časa umaknil iz svetovnega pokala. Izpustil je preizkušnje v ruskem Nižnem Tagilu in švicarskem Engelbergu. Nekateri so že dvomili, bo sploh nastopil na novoletni turneji, vendar je Kuttin nekdanjemu šampionu vseeno ponudil priložnost.

»Govorice o izčrpanosti in hospitalizaciji, ki so se pojavile v nekaterih medijih, so bile pretirane. Prejšnji teden sem se vrnil na trening v Lillehammer, ki trenutno edini omogoča normalne treninge. Zavedam se, da trenutno še nisem v formi, s katero bi lahko zmagoval in da me čaka še veliko dela, ne smemo pričakovati čudežev, pomembno pa je, da ne čutim nobenega pritiska. Hvaležen sem vsem, ki so mi posvetili svoj čas,« je dejal Schlierenzauer, ki je novoletno turnejo osvojil dvakrat.

»Seveda bomo začeli novoletno turnejo z visokimi cilji, želimo se boriti za sam vrh. Avstrija ima spet močno ekipo in prepričan sem, da smo se sposobni spopasti s prvim favoritom novoletne turneje Petrom Prevcem,« pa je dodal Kutin.

Novoletna turneja se bo začela 29. decembra v Oberstdorfu, 1. januarja se bo nadaljevala v Garmisch-Partenkirchnu, nato pa se bo preselila v Avstrijo, kjer se bodo skakalci pomerili še v Innsbrucku, v nedeljo, 3. januarja, in jo končali v sredo, 6. januarja, v Bischofshofnu.