Na kratko: znana šesterica za Klingenthal

Trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus je določil šesterico orlov. Tara Vovk tik pred zdajci izpolonila normo.

Objavljeno
15. november 2015 23.04
SLO., PLANICA, PETER PREVC, 21.3.2015, , FOTO: DEJAN JAVORNIK
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Glavni trener slovenske reprezentance v smučarskih skokih Goran Janus je skupaj s sodelavci določil šesterico Slovencev, ki bodo nastopili na uvodni tekmi sezone svetovnega pokala v Klingenthalu. V Nemčiji bodo prihodnji teden tekmovali Peter Prevc, Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Domen Prevc, Anže Lanišek in Nejc Dežman.

Tekmovalni vikend se bo s kvalifikacijami pričel v petek, v soboto sledi ekipna tekma, v nedeljo pa še posamična preizkušnja.

Vovkova do norme za EP

Danes se je izteklo obdobje, v katerem so lahko plavalci in plavalke dosegli normo za nastop na evropskem prvenstvu v Izraelu. Tik pred zdajci si je pravico do nastopa izborila še mladinka Ljubljane Tara Vovk, ki je v Gradcu dosegla nov slovenski mladinski rekord na 50 m prsno 31,26 in osvojila drugo mesto.

»Bilo je težko. Že zjutraj sem plavala na polno, a se ni izšlo. Popoldan sem bila pred tekmo zato nervozna, a me je trener pomiril in pritisk je bil na tekmi zato manjši. Res sem vesela, navdušena,« je za STA povedala finalistka letošnjih evropskih iger v Bakuju.