V Hinzenbachu peterica Slovencev, v Trondheimu zmaga Laniška

Na tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Hinzenbachu bo nastopilo pet Slovencev, v Trondheimu zmaga za Laniška.

Objavljeno
27. september 2014 21.50
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Dunaj - Na jutrišnji tekmi poletne velike nagrade v Hinzenbachu bo nastopilo pet Slovencev, in sicer Jure Šinkovec, Nejc Dežman, Miran Zupančič in Rok Justin, ki so si nedeljski nastop priborili v kvalifikacijah, ter Jernej Damjan, ki je imel nastop na tekmi že zagotovljen.

V kvalifikacijah je bil najboljši sicer Nemec Richard Freitag, ki je skočil 91 metrov, medtem ko Slovenci tokrat niso imeli svojega dne. Šinkovec je bil 21., Dežman 26., Zupančič 38. in Justin 40.

Tekma je pomembna predvsem za Jerneja Damjana, ki je trenutno na skupnem drugem mestu poletne velike nagrade, za vodilnim Norvežanom Philipom Sjoeenom pa zaostaja zgolj za štiri točke. Za nameček se je Sjoeen odločil, da poleti ne bo več nastopal, zato ima Damjan odprte možnosti za zmago. Pred tretjeuvrščenim Japoncem Takum Takeučijem ima 128 točk prednosti.

Lanišek najboljši v Trondheimu

Slovenski skakalec Anže Lanišek je na tekmi celinskega pokala v smučarskih skokih v norveškem Trondheimu ugnal vso konkurenco. Tekmovalec SSK Mengeš je vodil že po prvi seriji, najboljši pa je bil tudi v drugo. Na zmagovalnem odru sta se mu pridružila Nemec Michael Neumayer in Norvežan Kenneth Gangnes, poroča STA.

Do točk sta prišla še Žiga Mandl na 13. in Ernest Prislič na 23. mestu. V nedeljo je na sporedu še zadnja tekma celinskega pokala.