Nemci bi odpovedane biatlonske tekme gostili v Ruhpoldingu

Nemci si prizadevajo za to, da bi odpovedane biatlonske tekme iz Oberhofa potekale v Ruhpoldingu.

Objavljeno
24. december 2015 09.27
mdr biatlon
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Ruhpolding - Najboljši biatlonci na svetu bi morali sezono svetovnega pokala nadaljevati v nemškem Oberhofu, vendar so prireditelji v torek sporočili, da zaradi pomanjkanja snega ne bodo mogli izpeljati načrtovanih tekem. Kdo bo torej med 8. in 10. januarjem prihodnje leto gostil biatlonsko karavano?

Kot eno izmed potencialnih prizorišč se omenja Pokljuka, kjer so biatlonci že tekmovali med 17. in 20. decembrom, Nemci pa imajo drugačne načrte in bi radi tekme organizirali v svoji državi, njihov nadomestni kandidat pa je Ruhpolding.

Ta nemški kraj je že na koledarju tekem svetovnega pokala, saj bodo biatlonci tam zbrani med 13. in 17. januarjem, v kolikor pa bi Mednarodna biatlonska zveza odpovedane tekme prestavila v Ruhpolding, bi pomenilo, da bi biatlonska karavana na tem prizorišču preživela skoraj štirinajst dni.

A v Ruhpoldingu so v teh dneh vse prej kot idealni pogoji, saj imajo zaradi visokih temperatur težave s snegom, vendar pa so na tamkajšnjih višjeležečih območjih že lani pripravili zaloge starega snega, saj zaradi visokih temperatur tudi Bavarci ne morejo delati umetnega. Nemcem tako lahko narava prepreči izvedbo tekem, saj snežna podlaga ob aktualnem stanju bržkone ne bi zdržala obeh tekem in v tem primeru bi bila selitev tekem med 7. in 10. januarjem bližje Pokljuki. Nemci zdaj čakajo meteorologe, ki so takoj po novem letu napovedali ohladitev. Ta bi omogočila tudi, da zaženejo snežne topove in preparirajo sneg.

Mednarodna biatlonska zveza bo svojo odločitev o naslednjem organizatorju tekem sporočila najkasneje do 27. decembra.