Namesto Sljemena slaloma v Santa Caterini

Ker je v St. Antonu premalo snega bodo ženski smuk in superveleslalom 9. in 10. januarja izvedli v Altenmarkt-Zauchenseeju.

Objavljeno
28. december 2015 14.47
SKIING/
G. L., Š. Ro.
G. L., Š. Ro.

St. Anton - Le dan po odpovedi ženskega smuka in superveleslaloma v avstrijskem St. Antonu, kjer se soočajo s pomanjkanjem snega, so pri Mednarodni smučarski zvezi (FIS) že našli nadomestno prizorišče. Tekmovalke v svetovnem pokalu bodo 9. in 10. januarja nastopile na še enem avstrijskem prizorišču Altenmarkt-Zauchensee.

Uradna treninga bosta po spremenjenem razporedu na vrsti 7. in 8. januarja, v soboto pa sledi smukaška tekma. Gledalci tokrat ne bodo videli klasičnega smuka, saj se bodo tekmovalke merile v precej okrnjeni različici na skrajšani progi v dveh vožnjah, prva bo ob 9.30, druga pa ob 11.30. Superveleslalom bo dan kasneje z začetkom ob 11.30.

Rdeča luč za Zagreb

Do zadnjega so upali tudi prireditelji slalomov v Zagrebu, a se morali po današnji snežni kontroli FIS sprijazniti z odpovedjo. Snega je premalo oz. praktično nič, zato tekmovanja na snežno kraljico oz. kralja na začetku prihodnjega leta ne bo. Ženska tekma bi morala biti 5. januarja, moška pa dan pozneje.

S FIS so nato sporočili, da bodo obe tekmi v teh terminih izvedli v Santa Caterini, kjer se bodo sicer jutri fantje pomerili v smuku.

Že pred časom so odpovedali tudi paralelni slalom v Münchnu, ki bi moral biti na prvi dan novega leta 2016.