Peter Slatnar dobiva novega tekmeca

V smučarske skoke s vrača nemški proizvajalec smuči Fluge.de, ki bo močna konkurenca Petru Slatnarju.

Objavljeno
24. april 2017 19.15
Slatnar
N. Gr.
N. Gr.

Begunje - Peter Slatnar se počasi uveljavlja v hitro spreminjajočem se svetu smučarskih skokov. Po le enem letu se je iz karavane umaknil proizvajalec smuči Verivox, ki je investicijo označil za zgrešeno, vrača pa se nemški Fluge.de. Nemci bodo prevzeli vse Verivoxove skakalce, verjetno pa bo pod njihovo okrilje stopil še kdo.

Fluge.de je bil v preteklosti že uveljavljeno ime v smučarski skokih, nato pa so se pred lanski sezono po smrti lastnika podjetja iz tega športa umaknili. Zdaj se je novo vodstvo odločilo, da vnovič poizkusijo, predstavljali bodo tudi konkurencu Petru Slatnarju. Še vedno pa z naskokom največji opremljevalec ostaja nemški Fischer.

A tudi slovensko podjetje ne počiva, trenutno razvijajo karbonski smučarski čevelj, ki naj bi skakalcem ponudil več opore in boljše občutke v zraku. Slatnar bo čevelj ponudil le skakalcem, ki bodo izbrali njegove smuči. Če bo inovacija uspešna, si zagotovo lahko obetamo, da bo v prihodnje kar nekaj najboljših skakalcev resno razmislilo o prestopu pod okrilje slovenskega podjetja.