Petter Northug mora za zapahe

Norveški smučarski tekač je maja pregloboko pogledal v kozarec, nato pa sédel za volan, povzročil nesrečo in pobegnil.

Objavljeno
09. oktober 2014 15.53
Norway Northug
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Trondheim - Norveški smučarski tekač Petter Northug bo lahko slaba dva meseca za zapahi premišljeval svoje nespametno početje, ko je maja pod vplivom alkohola sedel za volan in povzročil prometno nesrečo, nato še stisnil rep med noge in pobegnil, za nameček pa zatrjeval, da je vozilo krmaril njegov prijatelj. Sodišče v Trondheimu ga je obsodilo na 50 dni zapora, obenem bo moral seči še v žep po 22.500 evrov.

»Priznam, napačno podana izjava na policijski postaji je bila velika napaka. Ko sem se po prekrokani noči prebudil na postaji, sem bil šokiran in nisem mogel verjeti, kaj se je zgodilo,« je zmajeval z glavo 28-letni norveški as, ki mu je sodišče vendarle nekoliko omililo kazen, saj se je strinjal z vsemi točkami obtožnice, priznal krivdo in skrajšal sodni proces. Sodnica je prav tako upoštevala dejstvo, da ga je k pobegu s kraja nezgode večkrat spodbujal sovoznik.

Northug lahko zdaj zaprosi za prestajanje kazni v sezonskem premoru, če pa njegovi prošnji ne bodo ugodili, je zelo vprašljiva njegova udeležba na februarskem svetovnem prvenstvu v Falunu.