Pokljuki zelena luč za svetovni pokal

Pokljuška planota bo tudi letos gostila tekme za svetovni pokal v biatlonu, so potrdili pri Mednarodni biatlonski zvezi.

Objavljeno
09. december 2015 11.05
mdr biatlon
G. L.
G. L.

Pokljuka − Direktor tekmovanj svetovnega pokala Mednarodne biatlonske zveze (IBU) Borut Nunar je na Pokljuki opravil kontrolo snežnih razmer in prirediteljem posredoval želeno sporočilo: tekme najboljših biatloncev na svetu prihodnji teden bodo.

»Teden dni pred tekmovanjem je na Pokljuki dovolj snega za povsem korektno izvedbo načrtovanih tekem. Predvsem je bilo narejenega dovolj umetnega snega, poleg tega pa ostaja še nedotaknjena deponija shranjenega snega iz lanske zime. Moja ocena je, da je snega za pripravo vseh potrebnih prog dovolj in ogromno dela so organizatorji doslej že opravili. Do prihoda ekip in celotne karavane je treba urediti le še manjše podrobnosti in dokončno postaviti začasno infrastrukturo. Glede na vremensko napoved sem optimist, da se na Pokljuki glede snega in tekmovalnih pogojev ne more nič več posebnega zgoditi in tekmovanje je v tem trenutku zagotovo potrjeno,« je po odhodu s Pokljuke za STA potrdil Nunar.

Prireditelje sta ob snežni kontroli zastopala generalni sekretar Tomaž Šušteršič in vodja tekmovanj Matej Kordež. Zadnji je z dosedanjim delom na Pokljuki zadovoljen: »Večino snega smo že prepeljali na tekmovalne proge, ki jih bomo zdaj začeli strojno urejati in obdelovati. Odlično nam služijo tudi vremenske razmere z nizkimi temperaturami in nekaj umetnega snega si bomo še pripravili, da nas ne bi mogla presenetiti niti morebitna nepričakovana odjuga. Ekipa deluje kot dobro naoljen stroj in znova moram pohvaliti pregovorno prizadevnost in zavzetost pokljuških sodelavcev, ki so kljub manjšim snežnim padavinam od pričakovanih spet odlično opravili svoje delo.«

Mati narava je pred tekmami najvišje ravni na Pokljuki opravila svoje, zdaj morajo vse potrebno dokončati še prireditelji. Na Pokljuki trenutno postavljajo prireditvene šotore, tribune, velike videozaslone in komentatorske kabine, nato pa bo prizorišče počasi že nared za tekmovanje. Prvi trening bodo tekmovalci predvidoma opravili v ponedeljek, ko bo v Slovenijo po napovedih prirediteljev pripotovala večina reprezentanc.

Tekme bodo potekale med 17. in 20. decembrom, najboljši biatlonci in biatlonke na svetu se bodo pomerili v sprintu, zasledovanju in na tekmi s skupinskim startom.