Pokljuški biatlon še naprej s podporo Slovenske vojske

Direktor SZS in minister za obrambo sta podpisala dogovor o nadaljnjem sodelovanju na biatlonskih tekmah na Pokljuki.

Objavljeno
17. september 2014 19.26
Biatlon Pokljuka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Biatlonske preizkušnje svetovnega pokala na Pokljuki bodo tudi v prihodnje izvedli z roko v roki s Slovensko vojsko in pristojnim ministrstvom za obrambo. Danes sta namreč direktor Smučarske zveze Slovenije Jurij Žurej in odhajajoči minister Roman Jakič podpisala dogovor o sodelovanju tudi v prihajajoči zimi - preizkušnje najvišje ravni na Rudnem polju bodo znova letos decembra.

Namen sodelovanja med ministrstvom in zvezo, ki nemoteno poteka že debeli dve desetletji, je zagotavljanje kadrovske in gmotne podpore pri izvedbi tekmovanj ter promocija ministrstva in vojske med 16. in 21. decembrom letos. Obe inštituciji bosta v času pokljuških preizkušenj zagotavljali namestitvene, strojne in kadrovske zmogljivosti v Vadbenem centru Pokljuka, oskrbo s hrano, ustrezno zdravstveno, meteorološko, transportno in kadrovsko podporo, računalniško opremo ter pripravo in vzdrževanje zvez in telekomunikacij.

Direktor SZS Jurij Žurej se je v imenu zveze ministrstvu in vojski zahvalil za vso podporo zimskošportnim, pa tudi ostalim panogam, pri čemer je še posebej izpostavil pomoč pri izvedbi tekem in zaposlovanje vrhunskih športnikov: »Slovenski športni rezultati so del nacionalne identitete in brez vas jih v takšni obliki in obsegu zagotovo ne bi bilo.«