Prevc drugič zapored drugi

Olimpijski junak iz Sočija, smučarski skakalec Peter Prevc, je bil najdaljši, zmage pa ga je stal večji vetrovni odbitek.

Objavljeno
14. september 2014 17.42
Skoki
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Klingenthal - Potem ko so včeraj slovenski smučarski skakalci na deveti tekmi sezone celinskega pokala v Nemčiji vpisali dvojno zmago, tretjič doslej pa je na preizkušnjah te ravni s konkurenco opravil Anže Lanišek, so bili v našem taboru zadovoljni tudi letos, saj je olimpijski junak iz Sočija Peter Prevc še drugič zapored končal na drugem mestu, tokrat je moral premoč priznati zgolj malo znanemu 19-letnemu Poljaku Jakubu Wolnemu. Ta je bil v edini seriji, ki so jo prireditelji lahko spravili pod streho, resda dva metra krajši od Prevca, ki pa ga je zmage stal večji vetrovni odbitek.

Peter je nastopil četrtič v sezoni in še četrtič končal na zmagovalnem odru, po dveh zmagah na uvodnih preizkušnjah v Kranju je bil v Klingenthalu dvakrat drugi. S tem se je prebil na tretje mesto v skupnem seštevku, za bratom Cenetom, ki ga na tokratnem prizorišču ni bilo, in Miranom Zupančičem, ki je včeraj in danes dvakrat zasedel 15. mesto. Na današnji drugi preizkušnji sta slovenski uspeh dopolnila zmagovalca preteklih dveh preizkušenj, Jure Šinkovec na osmem mestu in Anže Lanišek na devetem. Do točk sta se dokopala še Andraž Pograjc (20.) in Mitja Mežnar (25.). Zdaj skakalno karavano čaka selitev v avstrijski Stams, ki bo v soboto in nedeljo predzadnja postaja sezone.