Prevc in Vtičeva državna prvaka

Peter Prevc in Maja Vtič sta v Kranju osvojila naslov državnih prvakov v smučarskih skokih na srednji napravi.

Objavljeno
12. oktober 2014 22.35
Skoki
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Kranj - Slovenska smučarska skakalca Peter Prevc in Maja Vtič sta v Kranju osvojila naslova državnih prvakov na srednji napravi. Člani so zaradi težav z vetrom tekmo končali že po prvi seriji, dekleta pa so izpeljala celotno tekmo.

Prevc (SK Triglav) je za zmago skočil 100 metrov in dobil 114 točk, 109,8 točke je na drugem mestu imel Jure Šinkovec (SSK Sam Ihan), tretji je bil Robert Kranjec (SK Triglav). Zmagovalec poletne velike nagrade Jernej Damjan je bil šesti.

Pri članicah je bila najuspešnejša članica Zabrdja Maja Vtič, ki je skočila 101,5 in 95 metrov ter zbrala 218,2 točke. Na drugem mestu je končala njena moštvena kolegica Eva Logar (187 točk), tretja pa je bila članica SK Zagorja Katja Požun (184 točk).

Jelenko najboljši v kombinaciji

Poleg prvenstva v skokih sta Kranj in Pokljuka gostila tudi tekmo nordijskih kombinatorcev, ki jo je dobil Marjan Jelenko. Član SSK Velenje je vodil že po skoku, ko si je priboril minuto in 12 sekund prednosti. Drugi je bil Jože Kamenik (SSK Šmartno na Pohorju), ki je zaostal minuto in 18 sekund. Tretje mesto je osvojil Urh Kranjčan (NSK Toper Celje).