Prireditelji Söldna brez skrbi

Na prizorišču uvodnega veleslaloma v novi sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju zadostne zaloge snega.

Objavljeno
13. oktober 2014 16.02
afp/SKI-WORLD-WOMEN
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Sölden - Le še manj kot dva tedna ločita najboljše alpske smučarke in smučarje do začetka nove tekmovalne zime, prireditelji tradicionalnega veleslalomskega uvoda na ledeniku Rettenbach nad Söldnom pa si - navkljub izjemno toplemu vremenu za oktober - ne belijo las glede izvedbe tekem svetovnega pokala. Imajo namreč zadostne zaloge snega za nemoteno izvedbo obeh veleslalomov, Mednarodna smučarska zveza (FIS) pa si bo progo uradno ogledala v petek.

»Naše zaloge so polne, vse gre po načrtih. Če pred tekmama ne bo dolgotrajnega dežja, za izvedbo ni ovir,« je poudaril Isidor Grüner, odgovoren za pripravo terena. Priznal je, da se je sicer snežna odeja zadnje dni stanjšala, a bodo že ta teden avstrijski prireditelji začeli pripravljati progo. »Mnogokrat je bil položaj še precej slabši in smo tekmo spravili pod streho z dosti manj snega,« je dodal Grüner, ki pa si vseeno - zavoljo televizijske kulise - želi tudi še nekaj naravnega snega.

Kljub vsemu prireditelji ostajajo previdni, zato so odpovedali treninge reprezentanc, da bi lahko v miru pripravili progo. Najbolj se pritožujejo v avstrijskem taboru, saj menijo, da imajo na vseh prizoriščih domače ekipe prednost, v Söldnu pa so v prednosti kvečjemu Američani, ki imajo z avstrijskim zimskošportnim centrom podpisano pogodbo. Prireditelji so te trditve kategorično zavrnili.