Robnikova ob padcu s strgano križno vezjo

Tina Robnika je padla na prvi progi veleslaloma, ko ji je na prelomnici vzelo smučko in je izgubila ravnotežje.

Objavljeno
09. marec 2018 18.38
Germany Alpine Skiing World Cup
A. V., STA
A. V., STA
Ofterschwang - Slovenska alpska smučarka Tina Robnik si je na današnjem predzadnjem veleslalomu za svetovni pokal v nemškem Ofterschwangu strgala sprednjo križno vez v levem kolenu, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije. V ponedeljek bo v domovini opravila pregled pri dr. Anžetu Kristanu, s katerim bo določila postopke nadaljnjega zdravljenja.

Robnikova je padla na prvi progi veleslaloma, ko ji je na prelomnici vzelo smučko in je izgubila ravnotežje. Padla je na bok ter nekaj časa drsela po strmini. Da je s slovensko tekmovalko nekaj narobe, je bilo očitno, ko po padcu ni takoj vstala, nepremično je obležala na smučišču, zdravstvena služba pa jo je po posredovanju odpeljala z reševalnimi sanmi.

»Magnetna resonanca, ki so jo opravili v bolnišnici Immenstadtu je pokazala, da gre za strgano sprednjo križno vez v levem kolenu. Tina bo odpotovala domov, v ponedeljek zjutraj pa ima pregled pri dr. Anžetu Kristanu, kjer se bodo odločili za postopke nadaljnjega zdravljenja,« je sporočila tiskovna predstavnica Smučarske zveze Slovenije Špela Pretnar.

Slovenska smučarka je predčasno končala svojo najboljšo sezono v karieri.