Se je Sjøen ustrašil Jerneja Damjana?

Slovenskemu smučarskemu skakalcu Jerneju Damjanu so na stežaj odprta vrata k skupni zmagi na veliki nagradi FIS.

Objavljeno
22. september 2014 23.48
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport

Oslo - V skakalnih krogih je kot bomba odjeknila vest, da Norvežan Phillip Sjøen, vodilni v skupnem seštevku za veliko nagrado Mednarodne smučarske zveze (FIS), končuje poletno sezono in se tako odpoveduje skupni zmagi v tem tekmovanju.

»Za menoj je čudovito poletje, v katerem sem več tednov nosil rumeno majico. Izvrsten občutek je poletno sezono končati kot št. 1,« je 18-letni Norvežan sporočil prek družbenega omrežja facebook. To pomeni, da bo Sjøen izpustil zadnji preizkušnji v letošnjem poletnem »svetovnem pokalu« v Hinzenbachu (28. t. m.) in Klingenthalu (4. oktobra). »Napočil je namreč čas, da se posvetim treningu in pripravam za zimo. Pred mano je še veliko dela. Medtem ko bom doma pilil svojo tehniko, drugim skakalcem želim kar največ sreče na preostalih dveh tekmah,« je še pripisal mladi Norvežan, sicer največje odkritje letošnjega poletja.

Tako so se vrata k rumeni majici in skupni zmagi v veliki nagradi FIS na stežaj odprla Jerneju Damjanu, ki se je Sjøenu po zmagi in drugem mestu v Almatiju približal na vsega štiri točke. Le še teoretične možnosti za osvojitev lovorike pa imajo tretjeuvrščeni Japonec Taku Takeuči (za Sjøenom zaostaja za 132 točk), četrtouvrščeni Norvežan Daniel-Andre Tande (184 točk) in petouvrščeni Japonec Junširo Kobajaši (189 točk).