Še mesec dni do biatlonskega praznika na Pokljuki

Prireditelji imajo težave s pretoplim vremenom, ki pobira umetni sneg, a ob ugodnih obetih ostajajo optimisti.

Objavljeno
17. november 2015 12.13
mdr biatlon
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Rudno polje - Le še mesec dni nas loči do prvega vrhunca nove biatlonske sezone, tradicionalnega domačega tekmovanja za svetovni pokal na Pokljuki, ki bo na sporedu med 17. in 20. decembrom. Letošnja jubilejna dvajseta izvedba bo biatlonski štadion pod Viševnikom odela tudi v pester spremljevalni program na čelu z nastopom ansambla Saša Avsenika.

»Priprave so resda v polnem teku že vse od poletja, še posebej intenzivne pa so postale v jesenskih mesecih, ko smo ponovno popolnili kadrovsko zasedbo organizacijskega in tekmovalnega odbora. V začetku tega meseca so nam nizke nočne temperature že omogočile poskusno izdelavo umetnega snega, ki pa ga ob segretem dnevnem ozračju nismo mogli obdržati. S podobnim položajem se ukvarjata tudi uvodna prireditelja te sezone svetovnega pokala na Švedskem in v Avstriji, zato ostajamo optimisti. Tudi vremenski obeti kažejo na precejšnje znižanje temperatur ob koncu tedna, kar bi bilo zelo dobrodošlo, saj bi nam omogočilo ponoven zagon snežnih topov. Zaenkrat ni razloga za preplah in storili bomo vse, da se pokažemo v najboljši možni luči,« pojasnjuje generalni sekretar tekmovanja Tomaž Šušteršič.

Ostale pripravljalne aktivnosti so vezane predvsem na logistično izvedbo tekmovanja in podporo 33 že prijavljenim ekipam, med njimi vsem velesilam na čelu z Norveško, Francijo, Nemčijo, Rusijo in kajpak Slovenijo ... Tekmovalke in tekmovalci se bodo v četrtek in petek pomerili v šprintu, v soboto na zasledovalnih preizkušnjah, zadnji dan pa še v skupinskem štartu. Vstopnice po ceni 10 oziroma 15 evrov - v ceno je ponovno vštet tudi avtobusni prevoz z Bleda in iz Bohinjske Bistrice na Pokljuko in nazaj - so že v prodaji.