Shiffrinova še ne ve, kdaj se bo vrnila

Ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin je sporočila, da podrobnejši pregledi niso pokazali dodatnih poškodb.

Objavljeno
15. december 2015 16.19
SKIING/
Š. Ro.
Š. Ro.

Vail - Vse od padca na ogrevanju pred veleslalomsko tekmo za svetovni pokal v Åreju se svetovna smučarska javnost sprašuje, kakšna usoda v tej sezoni čaka ameriško zvezdnico Mikaelo Shiffrin. Potem ko so prvi pregledi na Švedskem pokazali na poškodbo kolenskih vezi, je 20-letnica v domovino odpotovala na dodatne preglede, danes pa sporočila, da ti niso pokazali dodatnih poškodb.

»Dobra novica z včerajšnjega obiska pri fizioterapevtu - nobene dodatne poškodbe nimam, za katero ne bi že vedeli. Imam udarnino na kosti in strgano notranjo kolensko vez. Vem, da bi mnogi radi vedeli, kdaj se bom vrnila na smuči in spet tekmovala, toda žal nimam kristalne krogle, da bi vedela. Trdo bom delala, kolikor bom le lahko, teden za tednom in vas sproti obveščala. Hvala za neverjetno podporo,« je na svoji facebook strani zapisala Shiffrinova.

Američanka se tako očitno še ni vdala in se bo morda v tej sezoni še vrnila, vprašanje pa je, ali bo še lahko ostala v igri za prestižne lovorike. V močno okrnjeni konkurenci v tej zimi bi morda lahko bila tudi glavna tekmica Lindsey Vonn za veliki kristalni globus.