Sijajni posamezniki so sposobni spisati novo pravljico

Smučarski skoki: slovenski reprezentanti danes zjutraj na pot proti Klingenthalu.

Objavljeno
18. november 2015 19.28
Slovenski orli Ljubljana 18.11. 2015 [skskslci]
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Ljubljana – Smučarski skakalci Nejc Dežman, Robert Kranjec, Anže Lanišek, brata Prevc – Domen in Peter ter Jurij Tepeš, ki bodo ta konec tedna zastopali slovenske barve na uvodni prireditvi svetovnega pokala 2015/16 v Klingenthalu, so si davi verjetno kar oddahnili, ko so se končno odpravili na pot. Pa čeprav je bila pred njimi vožnja, dolga skoraj 700 kilometrov, za katero bodo potrebovali približno osem ur.

Po eni strani pač že komaj čakajo na prve preizkušnje – po petkovih kvalifikacijah (18) bo v soboto na sporedu moštvena tekma (16.15), v nedeljo pa še posamična (14) –, po drugi pa so imeli včeraj še toliko obveznosti, da si niti pošteno oddahniti niso mogli. Potem ko so imeli zjutraj oziroma dopoldne še en trening na 110-metrski skakalnici pod Šmarjetno goro, so se iz Kranja opoldne odpeljali na novinarsko konferenco v Ljubljani, ki se je – mimogrede – v spomin na v torek tragično preminulega nekdanjega izvrstnega alpskega smučarja Draga Grubelnika začela z minuto molka.

Po njej so odgovarjali na vprašanja številnih predstavnikov »sedme sile«, nakar so naši vodilni reprezentanti opravili še snemanje za muzej v Planici. Prevca je, denimo, nato pot vodila še na sejem pohištva na Gospodarskem razstavišču. Poleg tega je morala večina svoje tekmovalne drese in druga oblačila odnesti še na sedež smučarske zveze, da so jih »potiskali« s pokrovitelji.

»Za konec me seveda čaka še pakiranje,« se je namuznil glavni slovenski adut, ki se mu je po torkovem treningu v Kranju kar zasmejalo, ko se je usedel na štartno klop in je pod smučmi spet začutil snežno drsnost. Za nameček tudi ni tako zaropotalo kot na keramični smučini, ko se je spustil po zaletišču. Včeraj je preizkusil še dva nova kombinezona in oba pohvalil, češ da ga dobro »držita« v zraku, zadovoljen je tudi s smučmi, ki so mu jih pri Elanu v primerjavi s prejšnjo sezono podaljšali za dva centimetra. »Potem ko sem imel lani, kar zadeva težo, kakšen kilogram rezerve, sem se odločil, da bom za večjo površino še bolj tvegal,« je zaupal in dodal, da je za zdaj še vedno pri kilogramu rezerve, vendar pa ima do kvalifikacij na voljo še dva dneva ...

Da so lahko pred odhodom v Klingenthal skakali na ledeni smučini, so vsi po vrsti z glavnim trenerjem Goranom Janusom na čelu ocenili za nadvse dobrodošlo, zato se niso pozabili zahvaliti vsem (predvsem klubskim trenerjem), ki so ves konec tedna nosili sneg na zaletišče.

Zahvalam se je pridružil tudi Ljubo Jasnič, predsednik odbora in zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pri SZS. »Nadejam se, da bo ta novinarska konferenca prinesla tudi spremembo vremena in bomo lahko začeli zasneževati skakalnice. Drugače pa si želim, da bi štartali podobno dobro, kot smo končali prejšnjo sezono, ko je v Planici zmagal šport. Vemo, da imamo sijajne posameznike, ki so sposobni spisati novo pravljico,« je skakalce na dolgo pot(ovanje) »pospremil« Jasnič.