Skoke v Kuusamu odpihnil veter, jutri dvojni program

Najprej so finski prireditelji svetovnega pokala v smučarskih skokih odpovedali kvalifikacije, nato še trening in tekmo.

Objavljeno
27. november 2015 19.17
SKI-JUMPING-WORLD
J. P.
J. P.

Kuusamo - Že prireditelji uvodne postaje svetovnega pokala smučarskih skakalcev minuli teden v nemškem Klingenthalu so imeli obilo težav z vremenom in pripravo prizorišča, v še hujši godlji pa so se znašli organizatorji na drugem prizorišču nove tekmovalne zime, finskem Kuusamu, ki so morali premoč priznati naravi in odpovedati celoten današnji spored, tudi tekmo, ki je bila sprva predvidena za ob 17. uri, naknadno pa premaknjena za dve uri.

Kvalifikacije bi morale biti na sporedu že včeraj, a jo je prirediteljem zagodel veter in so jih morali prestaviti na danes, vendar pa se razmere v zraku niso kaj prida izboljšale. Zadnji predlog je bil, da bi ob 18. uri izpeljali trening in uro za tem prvo serijo, v kateri bi - brez kvalifikacij - nastopilo vseh 64 udeležencev, a se ni izšlo niti to. »Trening in tekma odpovedana, veter ostaja premočan,« so sporočili v kratkem sporočilu za javnost.

Jutri bodo tako skušali na Finskem pod streho spraviti dvojni program. Ob 13. uri bo na sporedu trening, kvalifikacij ne bo, današnjo tekmo nameravajo z zgolj eno serijo izpeljati ob 14.30, za jutri predvideno pa po prvotnem urniku, torej ob 16. uri, z obema serijama.