Slatnar predstavil nove skakalne smuči

Smučarska zveza Slovenije je sklenila sodelovanje s podjetjem Slatnar Carbon.

Objavljeno
26. maj 2016 13.39
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec

Ljubljana − Vodstvo Smučarske zveze Slovenije (SZS) je danes na svojem sedežu v Podutiku slovesno sklenilo sodelovanje z novim opremljevalcem skakalnih smuči – gorenjskim podjetjem Slatnar Carbon. V imenu SZS je pogodbo podpisal direktor zveze Jožko Križan, v imenu podjetja pa njegov lastnik Peter Slatnar.

Pri tem je priznani mojster za izdelavo okovja, ki je prevzel Elanov skakalni program, predstavil nove smuči, s katerimi bodo že kmalu leteli nekateri najboljši skakalci na svetu. Povpraševanje zanje je veliko tudi iz tujine.

Slatnar je na novinarski konferenci ponovil, da je ekipa za izdelavo smuči vpeljana, ljudje imajo potrebno znanje, ustrezne stroje in drugo opremo pa so za začetek najeli od Elana. Skupaj si bodo še naprej prizadevali, da bodo imeli branilec velikega kristalnega globusa Peter Prevc in druščina tudi v prihodnje na voljo najboljšo opremo. Za Prevca so že izdelali prvi par smuči, ki jih bo kot prvi preizkusil konec prihodnjega tedna.

V prvi fazi bodo izdelali 800 parov smuči in še dodatno sto parov smuči, ki bodo ekskluzivno izdelane le za tekmovalce. Cena para smuči bo ista kot doslej, torej od 200 do 450 evrov plus DDV. Slatnar je o novih smučeh povedal, da imajo prednost pred konkurenco; da so širše, dodatno utrjene in da imajo še nekatere druge posebnosti.

Pri tej priložnosti se je Slatnar zahvalil Smučarski zvezi Slovenije, ki bo pomagala s 60.000 do 70.000 evri. V ta znesek so vključeni bonusi, ki bi jih proizvajalec moral plačati v naš pool, in dosedanji Elanov serviser Aljoša Branc. Zahvalil se je še sponzorju Delavski hranilnici. Z izdelavo smuči se ukvarja os šest do deset ljudi, Slatnarjeva dolgoročna želja pa je, da bi proizvodnjo iz prostorov Elana preselili kam bliže njegovemu podjetju v Cerkljah na Gorenjskem. Celoten posel je vreden okoli 500.000 evrov.

Ljubo Jasnič, predsednik odbora in zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, pa je dejal, da s takšnim partnerjem, kakršen je Peter, ni težko sodelovati. In zato z veseljem pomagajo, da takšna ekipa strokovnjakov ostane v Sloveniji.