Snežna pošiljka razveselila pokljuške prireditelje

Na Rudnem polju je zapadlo več kot 20 centimetrov snega, temperature so dovolj padle, da bodo lahko zagnali snežne topove.

Objavljeno
23. november 2015 12.08
Biatlon Pokljuka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Rudno polje − Še dobre tri tedne, pa se bo biatlonska karavana znova preselila na Pokljuko, ki že tradicionalno gosti eno od postaj svetovnega pokala. Prirediteljem je odleglo, na Rudnem polju je namreč čez konec tedna zapadlo več kot 20 centimetrov snega, pa tudi temperature so dovolj padle, da bodo lahko zagnali snežne topove.

»Snežiti je začelo že v soboto, v noči na nedeljo so se padavine še okrepile, vsega skupaj je zapadlo dobra dva decimetra naravnega snega. V nedeljo so padavine ponehale, že okrog četrte ure popoldne se je močno ohladilo, zato smo lahko zagnali najprej tri, nato pa kar šest snežnih topov, ki bodo hkrati pripravljali zaloge umetnega snega, dokler bodo razmere to dopuščale. Za zdaj nam je vremenska napoved še za ves teden naklonjena, nato nas bodo morda spet razveselile naravne snežne padavine,« je komentiral vodja tekmovalnega odbora Matej Kordež.

V nedeljo je bilo na Rudnem polju že zelo živahno, saj so Športni center Triglav Pokljuka poleg prvih ljubiteljev smučarskega teka zasedli tudi člani in sodelavci smučarskotekaških klubov in domačega Športnega društva Pokljuka, ki so med prostovoljno delovno akcijo začeli utrjevati proge in dovažati sneg v stadionski del. Rudno polje bo sicer biatlonsko elito gostilo med 17. in 20. decembrom.