Stopničke za brkatega moža

Smučarski kros: Flisar v uvodu prepričal.

Objavljeno
06. december 2015 00.08
FREESYLE-SKIING-SKI CROSS-WC
Mojca Finc
Mojca Finc
Montafon – »Vedel sem, da sem odlično pripravljen, a pred začetkom sezone stopničk nisem hotel napovedati. To bi bilo tako, kakor bi na začetku pomladi napovedoval, kakšna bo vinska letina,« je v svojem slogu uvrstitev na zmagovalni oder na uvodni tekmi sezone za svetovni pokal komentiral tekmovalec v smučarskem krosu Filip Flisar. V Montafonu je zasedel tretje mesto.

Za 28-letnega Mariborčana so bile to osme stopničke v karieri. Pot do njih ni bila prav preprosta. V svoji skupini je v osmini finala sicer zmagal, v četrtfinalu je bil drugi, v polfinalu pa se je v cilju prijel za glavo, saj je visel na nitki pred vrati finala. Po napakah se je z njim poravnal Avstrijec Robert Winkler, o potniku v finale je zato odločal fotofiniš; Flisar je kanček hitreje presmučal ciljno črto.

»V polfinalu sem napredoval za las, v finalu pa bil v igri za zmago do zadnjega skoka, pred katerim so me tekmeci zrinili na desno stran. Skoraj bi povozil vratca, edina rešitev je bil dolg skok, ki me je stal boljše uvrstitve. A tretje mesto je vrhunski dosežek. V prejšnjih sezonah mi na uvodnih tekmah ni šlo. Izteklo se je odlično, vem pa, da imam še rezerve,« je svetovni prvak opisal nastope v Avstriji. Zmage se je veselil Kanadčan Christopher Delbosco. Prihodnja postaja brkatega smučarja je Francija, kjer ga v četrtek čakajo kvalifikacije v Val Thorensu.