Tina Maze ima nov izziv

Hiša Team to aMaze: Z dobro hrano in pijačo želi navduševati.

Objavljeno
27. september 2015 02.23
Tina Maze Nova Gorica 26.9.2015 [šport,maze,smučanje]
V. D., šport
V. D., šport
Gorica – Čeprav kariera Tine Maze miruje, gre Team to aMaze naprej. Prvič se je v novi podobi predstavil na goriškem sejmu Okusi na meji – Gusti di Frontiera, ki si ga bo letos v stari Gorici ogledalo bržkone več kot 500.000 obiskovalcev. Najboljša smučarka na svetu zadnjih let, aktualna dvakratna olimpijska in svetovna prvakinja je predstavila Hišo Team to aMaze.

Gre za skupni projekt Adrie oz. Adrie Doma, v katerega je vključila še goriško občino ter zveste prijatelje iz športne kariere, ki so ji ostali zvesti tudi zdaj – Milko, Stöckli, Zlatarno Celje, gostilno Al Sabotino, mesnico Klavčič, vinarje iz Goriških brd (Gradisciuto Sinefinis, Cacesse in Figel), bar Urška iz Črne na Koroškem in Pivovarno laško.

Gre za projekt, ki ga bodo, kot je pojasnil direktor prodaje Adrie Doma Uroš Mavretič, v prihodnosti predstavili tudi na nekaterih tekmah svetovnega pokala (tudi v Mariboru), v kratkem pa preselili na sejem v Riminiju. »Zamisel o hiši dobrot se je rodila iz želje po tesnejšem stiku in približevanju ljudem. Želeli smo odpreti vrata in pokazati še svojo bolj sproščeno plat, predvsem pa ekipo, ki bo navduševala na ambientalnem in kulinaričnem področju,« je Tina v nagovoru prijateljem in zbrani množici predstavila projekt, ki je v goriškem sejemskem vrvežu vzbudil veliko zanimanja. Tina je pač vsepovsod velik magnet. Kako priljubljena je v Gorici, pove podatek, da je skupaj z italijansko televizijsko zvezdnico, sicer voditeljico kuharskih oddaj Benedetto Parodi, prerezala otvorit­veni trak.

Brez športne sedanjosti in prihodnosti oziroma pogovora o praznini, ki je nastala po prekinitvi kariere, seveda ni šlo. Pravi, da smučarski tekmovalni ritem pogrešata tako telo kot duša. »Ko je telo dolga leta delalo in delovalo v najvišjem ritmu, je zelo težko število 'obratov' zmanjšati za 40 odstotkov, kaj šele, da bi se popolnoma sprostila. Potrebno bo še veliko besed in solz, da se bom brez smuči in tekmovanj soočila z vsem, kar sem dosegla. Ko si vajen telesnih naporov, je res težko, tako da se moram včasih dobesedno siliti, da se ukvarjam s športom. Tudi zato, ker okrog mene ni več ljudi, ki bi me k temu spodbujali, kot so me v tekmovalni karieri,« je povedala.

Hiša ekipe aMaze je v prehodnem obdobju za Tino in Andreo Massija, ki je te dni spet v pogonu z moškim delom reprezentance (v Gorici so na kondicijskem treningu), odlična priložnost, da se iz razburkanega stresnega vrhunskega športa podata v mirnejše vode, tako rekoč življenje slehernika. Na vprašanje, ali je predstavitev v Gorici morda začetek kulinarično-vinarske prihodnosti, je odgovorila, da je morda zdaj tako videti, vendar bo tudi projektu Tinine hiše dobrot pustila čas, da dozori. Bistvo je širiti naprej zgodbo ekipe aMaze, predvsem pa z dobro hrano in pijačo srečevali ljudi, ki jih je navdušila s svojim smučanjem in rezultati.