Tri tekme, tri zmage Lindsey Vonn

Ameriška smučarska zvezdnica je v superveleslalomu v Lake Louise preprečila popolno senzacijo Tamare Tippler.

Objavljeno
06. december 2015 22.08
SKIING/
J. P.
J. P.

Lake Louise - Tri tekme, tri zmage Lindsey Vonn. Takšen je izplen ameriške smučarske zvezdnice na prvi postaji hitrih disciplin v novi sezoni svetovnega pokala, kanadskem Lake Louise, na prizorišču torej, na katerem se Vonnova odlično počuti in na katerem je doslej vpisala že sedemnajst zmag. Tokrat trojček ni bil njen prvi v Kanadi, podoben podvig se ji je posrečil že v letih 2011 in 2012.

Podobno kot rojakinja Mikaela Shiffrin v tehničnih disciplinah je Lindsey močno dominantna v hitrih. Že včerajšnji drugi smuk je dobila z več kot sekundnim naskokom, tokrat je prvo izzivalko pustila za seboj za kar 1,32 sekunde. To je bila senzacionalna 24-letna Avstrijka Tamara Tippler, ki je v svojem 21. nastopu na preizkušnjah te ravni prvič skočila na zmagovalni oder. Pred tem ni bila - pozor! - nikdar višje od 16. mesta s sobotnega smuka, njena najboljša superveleslalomska uvrstitev do danes pa je bilo 21. mesto iz lanskega Val d'Isera.

Stopničke je popolnila še njena rojakinja Cornelia Hütter, kar pa ni presenečenje, saj je že prejšnja dva dneva v obeh smukih končala v najboljši trojici. A kolikor je bila razlika izdatna med vodilno in prvimi izzivalkami, toliko manjša je bila med drugouvrščeno Tipplerjevo in petnajsto Shiffrinovo, ki ju je ločila manj kot sekunda. Lanska zmagovalka, Švicarka Lara Gut, je bila sedma.

Kot že v petek in soboto na smukih je bila tudi danes slovenska zasedba polovično uspešna. Ilka Štuhec je stopnjevala svoje nastope v Lake Louise in tokrat vpisala 19. čas, kar je njen četrti najuspešnejši supeveleslalomski rezultat doslej. Manj prepričljiva je bila Vanja Brodnik, ki je na 47. mestu zaostala skoraj pet sekund, v kozji rog ugnala le pet tekmic, točke pa zgrešila za 1,31 sekunde. Zdaj se dekleta selijo v švedski Åre, kjer jih konec prihodnjega tedna čakata preizkušnji v obeh tehničnih disciplinah.

IZIDI ŽENSKEGA SUPERVELESLALOMA V LAKE LOUISE

1. Lindsey Vonn (ZDA) 1:19,79
2. Tamara Tippler (Avs) + 1,32
3. Cornelia Hütter (Avs) 1,35
4. Johanna Schnarf (Ita) 1,49
5. Lotte Smiseth Sejersted (Nor) 1,66
6. Viktoria Rebensburg (Nem) 1,76
7. Lara Gut (Švi) 1,77
8. Nicole Schmidhofer (Avs) 1,84
9. Nadia Fanchini (Ita) 1,88
10. Tina Weirather (Lie) 2,09
19. Ilka Štuhec (Slo) 2,52
47. Vanja Brodnik (Slo) 4,69