Tudi tretji trening po norveških notah

Zadnji trening pred jutrišnjim smukom v Lake Louise je dobil Kjetil Jansrud pred Akslom Lundom Svindalom.

Objavljeno
28. november 2015 00.17
Canada WCup Lake Louise Skiing
J. P.
J. P.

Lake Louise - Če je soditi po dosežkih s treningov, potem bo uvodno poglavje hitrih disciplin v novi sezoni svetovnega pokala alpskih smučarjev v kanadskem Lake Louise, jutrišnji smuk (ob 19.30), povsem norveško obarvano. Potem ko je prvi trening dobil Aksel Lund Svindal z 72 stotinkami naskoka pred Kjetilom Jansrudom, vsa ostala konkurenca je zamudila več kot sekundo in pol, v drugem pa si je slehernega tekmeca pokoril Jansrud (le razlike so bile precej manjše), je bil izkušeni 30-letni zmagovalec desetih preizkušenj svetovnega pokala najhitrejši tudi na nocojšnjem zadnjem, tretjem treningu.

Jansrudu je znova najbližje, na 35 stotink zaostanka, prišel Svindal, tretjeuvrščeni Francoz Guillermo Fayed pa je bil že debele pol sekunde zadaj. Spomnimo: ravno Norvežana sta dobila kar šest od zadnjih sedmih tekem na tem prizorišču, Aksel Lund je zmagal štirikrat, Kjetil pa obakrat lani - ob smuku tudi v superveleslalomu.

Slovenci se niso pretirano izkazali, še najboljši iz peterice je bil Martin Čater na 43. mestu z zaostankom 3,31 sekunde. Klemen Kosi je končal dve mesti in devet stotink za njim, Rok Perko je bil 52. (+ 3,72), Boštjan Kline 56. (3,90), Andrej Šporn pa 67. (5,13), prehitel je zgolj štiri tekmece.