V nordijski reprezentanci tudi zamejec Tomaž Druml

Do spremembe je prišlo tudi na trenerskem stolčku: Igorja Jelena bo nadomestil 31-letni Mitja Oranič.

Objavljeno
07. junij 2017 14.18
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenska reprezentanca v nordijski kombinaciji bo v olimpijsko sezono vstopila prevetrena in z novim trenerjem. Po dveh sezonah je izpregel Igor Jelen, ki bo stolček predal nekdanjemu reprezentantu Mitji Oraniču, ki je kariero uradno zapečatil leta 2014. Predlogu strokovnega sveta za skoke in kombinacijo pod vodstvom Jelka Grosa bosta, kot je pričakovati, zelo luč prižgala odbor in zbor panoge.

Tržičan, ki zdaj šteje 31 let, je v svetovnem pokalu prvič tekmoval 13. januarja 2007, nato zbral 81 nastopov, najvišje - na osmo mesto - pa je zmogel v Seefeldu februarja 2009. Še najbliže stopničkam je bil sicer tri leta pozneje na ekipni tekmi v Kuusamu - v paru z Marjanom Jelenkom so se mu na četrtem mestu izmuznile za pičle tri sekunde. Nastopil je tudi na štirih zaporednih svetovnih prvenstvih (med letoma 2007 in 2013) ter olimpijskih igrah v Vancouvru 2010 in Sočiju 2014.

Slovenski ekipi se bo kot okrepitev pridružil 29-letni zamejec Tomaž Druml iz Bistrice na Zilji, s čimer je nedavno v Portorožu soglašalo tudi predsedstvo Mednarodne smučarske zveze (FIS). Druml pozimi ni dosegel zahtevanih kriterijev za preboj v avstrijsko reprezentanco, zato je v izogib temu, da bi moral končati kariero ali si sam plačevati treninge, izbral tretjo možnost - prestop v slovensko ekipo, najprej za celinski pokal, za svetovnega pa bo moral izponjevati enaka merila kot ostali člani izbrane vrste, poroča STA.

»Nordijska kombinacija je moja strast že od otroštva in občutek imam, da še nisem dosegel športnega zenita, zato me veseli, da bom lahko tekmoval za Slovenijo in se tako še naprej ukvarjal s svojo strastjo in se meril z najboljšimi na svetu. Veselim se novih izzivov in se z nasmeškom odpravljam na poletne priprave,« poudarja član ŠD Zahomec, ki pa s članstvom v slovenski reprezentanci še ni dobil možnosti biti del odprave na zimskih olimpijskih igrah prihodnje leto v Pjongčangu. S tem mora namreč soglašati Mednarodni olimpijski komite (MOK).