V Oberstdorfu prvič letos najboljša Takanašijeva

Ema Klinec je drugo mesto iz prve serije poslabšala, na koncu je bila šesta.

Objavljeno
24. marec 2018 18.33
Germany Ski Jumping World Cup
L. Z., STA
L. Z., STA
Oberstdorf - Japonska smučarska skakalka Sara Takanaši je zmagala na predzadnji tekmi svetovnega pokala v Oberstdorfu. Drugo mesto je osvojila Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz, tretja pa je bila Norvežanka Maren Lundby. Slovenka Ema Klinec je drugo mesto iz prve serije poslabšala, na koncu je bila šesta.

Predzadnja tekma svetovnega pokala za dekleta v nemškem Oberstodrfu se je za Slovenijo na srednji skakalnici začela z nastopom mlade Katre Komar, ki je izpolnila cilj, se uvrstila v drugo serijo in nato z 29. mestom skočila do prvih dveh točk svetovnega pokala v karieri.

Prvič se je med deseterico prebila Jerneja Brecl, ki je 13. mesto iz prve serije nadomestila z desetim ter se s tem v skupni razvrstitvi s četrtimi točkami v sezoni povzpela na 31. mesto. Deseto mesto je njena najboljša uvrstitev, saj je bila doslej najvišje v Rašnovu, kjer je osvojila 14. mesto.

Klinčeva še tretjič šesta

Odlično izhodišče je za visoko uvrstitev po drugem mestu prve serije imela Klinčeva, ki pa ni našla pravega odgovora na razpoložene tekmice. V dobrih razmerah je skočila 93 metrov, zbrala skupaj 204,7 točke, kar je bilo dovolj za tretje šesto mesto v tej sezoni. Najboljši rezultat sezone je izenačila po enakem dosežku v Zau in na Ljubnem.

Povratnica po bolezni Špela Rogelj je po 17. mestu po prvi seriji po drugi napredovala na 14., Urša Bogataj je z 20. napredovala na 17., nič kaj zadovoljna pa z 22. mestom po prvi seriji in na koncu ni bila najboljša Slovenka letos, Nika Križnar.

Zmage, prve letos in rekordne 54. v karieri, se je razveselila Takanašijeva, na drugo se je s četrtega prebila Iraschko-Stolzeva, tretja je bila Lundbyjeva.

Jutri zadnja tekma

V skupnem seštevku je še naprej najboljša Slovenka Križnarjeva na devetem mestu s 367 točkami, le šest manj jih ima Klinčeva na desetem, Bogatajeva je s 341 točkami enajsta.

V nedeljo bo v Oberstdorfu na sporedu še zadnja tekma svetovnega pokala 2017/18 za ženske, skupno zmago pa si je že pred časom zagotovila Norvežanka Lundbyjeva.