V ostri konkurenci Žan Kranjec dvakrat deveti

V dveh veleslalomih severnoameriškega pokala je za seboj pustil tudi Mölgga, Schörghoferja, Fanaraja, Blardoneja ...

Objavljeno
02. december 2015 07.43
bsa/Pokal Vitranc
J. P.
J. P.

Copper Mountain - Na dveh veleslalomih severnoameriškega pokala onkraj luže v ZDA se je s solidnima dosežkoma lahko pohvalil tudi slovenski alpski smučar Žan Kranjec, ki je v zelo ostri konkurenci vpisal dve deveti mesti. Na prvi tekmi je sicer s konkurenco opravil domači as Tommy Ford, ki je za 33 stotink ugnal tudi prvega favorita in vodilnega po prvi progi, Nemca Fritz Dopferja, ki sodi celo v elitno sedmerico svetovnega pokala, tretje mesto pa je s štirimi desetinkami zamude osvojil Avstrijec Roland Leitinger.

Kranjec, ki je bil po prvem nastopu osemnajsti, v drugo pa je vpisal celo četrti najboljši čas, je za zmagovalcem zaostal 78 stotink, za seboj pa med drugim pustil tudi Norvežana Leifa Kristiana Haugna, Švicarja Justina Murisierja, Italijana Manfreda Mölgga, Francoza Cypriena Richarda in Steva Missillierja, Avstrijca Philippa Schörghoferja in številne druge. Preostala dva slovenska predstavnika, Tilen Debelak in Jaka Dvornik, sta bila s 67. in 125. časom prepočasna za preboj v finale.

Tudi v drugo se je zmage veselil Ford, najboljši slovenski veleslalomist pa je v finalu pridobil tri mesta in spet končal kot deveti, za najhitrejšim pa zamudil 1,33 sekunde. Na stopničkah so se znašli še trije Norvežani, drugi je bil Aleksander Åmodt Kilde z enajstimi stotinkami zaostanka, tretja pa skupaj Rasmus Windingstad in Haugen s po še stotinko več. Tokrat so za Kranjcem spet zaostala velika imena kova Max Blardone ali Thomas Fanara. Debelak je tokrat odstopil že na prvi progi, Dvornik pa ni nastopil.