V Planici je že živahno (FOTO)

Naslova poletnih državnih prvakov v smučarskih skokih danes v Planici branita Tomaž Naglič in Katja Požun.

Objavljeno
07. september 2014 11.35
Smučarski skoki Planica
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Planica - Čeprav sta do začetka nove tekmovalne zime ostala še dva meseca in pol, slovenski smučarski skakalci ne počivajo. Po uspešnih nastopih v celinskem pokalu in poletni veliki nagradi FIS jih danes čaka živahen dan v Planici, saj bo prenovljena Bloudkova velikanka (HS-139) gostila poletno člansko državno prvenstvo. Med seboj se bodo dekleta in fantje pomerili najprej na posamični preizkušnji, nato pa še na moški ekipni tekmi.

Naslov državnega prvaka sicer brani Tomaž Naglič, ki je bil lani boljši od Matica Kramaršiča in Jurija Tepeša, ki je opravil s konkurenco na predlanskem krstnem državnem prvenstvu na veliki skakalnici. Med članicami je lani najboljšo pripravljenost pokazala Katja Požun, ki je odbila tudi napad Maje Vtič in Špele Rogelj.

Po poizkusni seriji, ki se je začela ob 9. uri, bo prvi skok ob 10.15 opravilo petdeset najboljših tekmovalcev iz poskusne serije, medtem ko se bo v finale ob 11.15 prebilo trideset najboljših. Na članskem prvenstvu lahko poleg članov ter mladincev do 20 in 18 let nastopi še trenutno pet najboljših mladincev do 16 let. Popoldne bo na sporedu še ekipna tekma, prva serija bo na sporedu ob 13. uri, finale uro pozneje.