Štiri Slovenke na ledeniški premieri

Ob Tini Maze bodo v Söldnu nastopile še Ana Drev, Katarina Lavtar in Tina Robnik.

Objavljeno
16. oktober 2014 22.24
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Kot so sporočili s Smučarske zveze Slovenije, bodo na uvodni tekmi svetovnega pokala ob Tini Maze nastopile še tri slovenske reprezentantke. Že 11. bo v Söldnu štartala izkušena veleslalomistka Ana Drev, tako kot lani se bo skušala do točk dokopati Katarina Lavtar, prvič pa bo na ledeniški premieri nastopila Tina Robnik, ki si je mesto priborila na zadnjih primerjalnih treningih na Hintertuxu. Tam bodo dekleta vadila do nedelje.

Kot je povedal glavni trener slovenske ženske reprezentance Rasto Ažnoh, je bila Drevova najhitrejša v ekipi Slovenk, od nje na tekmi tudi največ pričakuje. »Tekme se že veselim, treningi so naporni, vsak dan je isto. Napovedovati ne morem ničesar, saj niti približno ne vem, kam trenutno spadam. Sodeč po časih, bi v primerjavi s prejšnjimi sezonami lahko posegla kar visoko, toda veliko bo odvisno od razmer, bomo videli, kaj bo prinesel splet vseh okoliščin. Dobro smučam, potrduila se bom, da bom to prenesla tudi na tekmo. Res pa je, da nisem videla veliko tujih deklet, tako da ne vem, kje je konkurenca,« je povedala 29-letna Drevova.

V igri za nastop sta bili med drugim tudi Ilka Štuhec in Maruša Ferk, a imeli obe nekaj težav s poškodbami. Štuhčeva si je že pred časom zvila gleženj, Ferkova pa je na enem od zadnjih treningov grdo padla, z roko zapela količek in zato čutila bolečine. »Toda pregled z rentgenom in MR je pokazal, da je vse v redu. Nekaj časa ni mogla dobro prijeti palice, a zdaj je že šla čez to,« je še povedal glavni trener.

V Söldnu bo zmago branila Švicarka Lara Gut, Mazejeva je lani razočarala z le 18. mestom, potem ko je leto prej zmagala in z veliko prednostjo vstopila v rekordno sezono 2012/2013, ko je tudi osvojila veliki globus. V Söldnu ima sicer Črnjanka vedno visoka pričakovanja, na zahtevni progi je sicer tudi že trikrat zmagala: 2002, 2005 in 2012.