V veleslalomu tokrat tudi Ana Bucik

Slovenske alpske smučarke že jutri v Aspnu čaka veleslalomska tekma za svetovni pokal, sledila bosta dva slaloma.

Objavljeno
26. november 2015 09.00
Alpsko smučanje
Š. Ro.
Š. Ro.

Vail - Po tekmovalnem ogrevanju v Söldnu bo v Severni Ameriki nova sezona tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju že v polnem razmahu. Dekleta jutri v Aspnu čaka nov veleslalomski preizkus, sledila bosta dva slaloma, tudi odpovedani iz Levija.

Po vodstvom trenerja Denisa Šteharnika se je v preteklih dveh tednih v Vailu pripravljalo pet slovenskih deklet: Ana Drev, Katarina Lavtar, Tina Robnik, Ana Bucik in Maruša Ferk. Slednja je sicer v veleslalomu štartala v Söldnu, a tokrat bo priložnost namesto nje dobila Bucikova, za katero Šteharnik poudarja, da (še) ni »specializirana slalomistka«. Vseeno pa ima Primorka, ki bo na petkovi tekmi štartala ob Drevovi, Lavtarjevi in Robnikovi, višja pričakovanja v soboto in nedeljo, ko bosta nastopili tudi Ferkova in Lavtarjeva, tudi edina dobitnica točk na ledeniški premieri.

Kot je iz ZDA sporočil Šteharnik, so za njimi dobre priprave na veliko različnih podlagah, dekleta so imela tudi številne primerjave s tujimi ekipami. Kot pravi, so naredila korak naprej, vseeno pa priznava, da zaostanka zaradi pomanjkanja treningov, še niso povsem nadoknadili.

Po tekmah svetovnega pokala bodo smučarke ostale še na nekaj tekmah severnoameriškega pokala, medtem pa bosta Ilka Štuhec in Vanja Brodnik v Kanadi že odštevali dneve do prvih preizkušenj v hitrih disciplinah, ki jih Lake Louise gosti prihodnji konec tedna. Slovenski dekleti trenirata v Nakiski, kjer je bila tudi slovenska moška reprezentanca pod vodstvom Petra Pena. Fantje so včeraj že opravili prvi trening pred sobotnim smukom; v ospredju sta bila oba vikinga Aksel Lund Svindal in Kjetil Jansrud. Rok Perko je bil 26., ostali Slovenci pa v ozadju.