V Zagrebu prestavili ženski slalom, zdaj upajo na pomoč narave

Zagrebški organizatorji tekem za sv. pokal se soočajo s pomanjkanjem snega, zato sta pod vprašajem januarski tekmi.

Objavljeno
26. december 2015 20.50
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Zagreb - Smučarska karavana bi se morala v prvih januarskih dneh preseliti v Zagreb in se na Sljemenu pomeriti na slalomskih tekmah svetovnega pokala, vendar pa sta tekmi pod vprašajem, saj se organizatorji soočajo s pomanjkanjem snega.

Po prvotnih načrtih bi morali na Sljemenu 3. januarja izpeljati ženski slalom, 6. januarja pa še moškega. A zdaj je organizatorjem načrte prekrižalo vreme, zato so iz Zagreba že sporočili, da je ženski slalom prestavljen na 5. januar, zdaj pa upajo na novoletni čudež ter nenadno obilno pošiljko snega oziroma vsaj mrzlega vremena, s katerim bi bili sposobni pripraviti progo.

Snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze (Fis) je v soboto opravil redni pregled, po katerem se še ni odločil za odpoved tekmovanja. Končno odločitev o usodi slalomov bodo sprejeli v ponedeljek.

»Vremenska napoved za čas tik pred novoletnimi prazniki obeta precejšnjo ohladitev, kar pomeni, da je od torka, 29. decembra, naprej pričakovati temperature pod ničlo, na podlagi česar bi lahko prireditelji tekmovanja na Sljemenu nadaljevali zasneževanje slalomske proge Crveni spust z umetnim snegom. V ponedeljek bo že mogoče natančneje napovedati razvoj vremenskih dogodkov,« je sporočil delegat Fis Emmanuel Couder.