Vonnova še naprej z visokimi ambicijami: želi zmago ob vrnitvi

Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn se bo na tekme svetovnega pokala vrnila v Lake Louisu v začetku decembra.

Objavljeno
08. oktober 2014 11.41
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Kljub dolgemu boju s poškodbami, se visoki cilji pri ameriški smučarki Lindsey Vonn niso zmanjšali. Potem ko je v zadnjih dneh po dolgem času spet stopila na smuči, so njene ambicije spet zelo visoke. Za vrnitevna tekme svetovnega pokala si je, tako kot lani, izbrala kanadski Lake Louise, kjerje v preteklih letih serijsko zmagovala. Tudi tokrat, po dveh poškodbah kolenskih vezi, je cilj ostal enak: želi stopiti na najvišjo stopničko odra za zmagovalke.

»Želim si zmagati na toliko tekmah, kot je le možno. Vsakič, ko stojim v startni hišici, je moj cilj le zmaga," je zatrdila 29-letna smučarska zvezdnica in dodala: »Vse je sicer odvisno od treninga, a Lake Louise je zame s tremi tekmami dobro prizorišče za vrnitev. Upam, da bom na kateri od njih stala na zmagovalnem odru, morda celo zmagala.«

Lani se je Vonnova po prvi poškodbi kolenskih vezi razmeroma hitro vrnila svetovni pokal, nato pa se je spet resno poškodovala. Zato je ostala tudi brez olimpijskega nastopa v Sočiju, kar še vedno obžaluje. Zdaj že ima pred očmi nastop na igrah leta 2018 v Pjeongčangu. A to bo težko, pravi. »Nisem preveč potrpežljiva oseba, težko mi je čakati,« je dejala zmagovalka 59 tekem svetovnega pokala.

Vonnova bo tudi v novi sezoni izpustila tekme v Söldnu, Leviju in Aspnu. »Devet mesecev sem čakala na vrnitev na sneg, da sem lahko spet smučala, zdaj pa bom morala čakati še dva, da bom lahko spet tekmovala. To mi je res težko in občutkov sploh ne morem ubesediti,« je še dejala štirikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala in olimpijska prvakinja v smuku leta 2010.