Vrnitev Severina Freunda vse bližje

Nemški skakalni as si je konec januarja na treningu v Oberstdorfu poškodoval vezi desnega kolena in meniskus.

Objavljeno
27. maj 2017 09.46
tlo*Severin Freund
J. P.
J. P.

Ljubljana - Nemški skakalni as Severin Freund, dobitnik kristalnega globusa v sezoni 2014/15, ki si je konec januarja na treningu v Oberstdorfu poškodoval vezi desnega kolena in meniskus, zaradi česar je moral nemudoma prestati operativni poseg in opraviti šestmesečno rehabilitacijo, se počasi vrača v tekmovalni pogon.

Po štirimesečnem prisilnem mirovanju so možje v belem zelo zadovoljni z zdravstvenim stanjem 29-letnika, ki se počuti dobro. »Vse gre po načrtu. Težko je bilo določiti, koliko časa bo okrevanje trajalo, ker je pri vsakem poškodovancu položaj drugačen. A po prvih štirih tednih, ki so bili zares težki, se je vse postavilo na svoje mesto. Zdaj sem spet nared za skakalne treninge,« je poudaril zmagovalec 22 tekem svetovnega pokala.

Najprej ga čaka nabiranje telesne moči, tudi v družbi reprezentančnega kolega Andreasa Wellingerja, v začetku junija pa se bo Severin vrnil tudi na skakalnice: »Junija bo minilo šest mesecev od operacije, kar je običano rehabilitacijsko obdobje. Začetek poletja bo odličen termin za ponoven začetek, če bom zmožen normalno skakati, pa bom več kot zadovoljen.« Severina Freunda je sicer vodstvo nemške zveze uvrstilo v trenažno skupino Ia za prihodnjo sezono.