Zlata lisica 2015 za zdaj ni ogrožena

Kljub težavam Športnega centra Pohorje naj ne bi bila ogrožena organizacija ženskih smučarskih tekem za svetovni pokal.

Objavljeno
16. oktober 2014 21.37
tre*POHORSKA VZPENJAČA
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA

Maribor - Čeprav z novo zimo pred vrati še ni znana usoda Športnega centra Pohorje, organizoratorji tradicionalne Zlate lisice za zdaj verjamejo, da ženske tekme za svetovni pokal niso ogrožene. Priprave na tekmi 21. in 22. februarja prihodnje leto potekajo nemoteno, je danes za STA zatrdil generalni sekretar organizacijskega komiteja  Srečko Vilar.

Slednji je zavrnil nekatere špekulacije, da je zaradi težav Športnega centra Pohorje ogrožena tudi tradicionalna Zlata lisica. »Organizacijski komite tekmovanja je v okviru smučarskega kluba Branik, ki je povsem ločen od delovanja športnega centra. Slednji je svoj gospodarski subjekt,« je dejal Vilar.

Prvi mož mariborske organizacije je še povedal, da so imeli že v juniju v Mariboru preglede s strani mednarodne zveze, ko je vodstvo svetovnega pokala preverilo stanje v Mariboru, kasneje so mariborski organizatorji že opravili pogovore s Fis, agencijo Infront in se septembra udeležili seje prirediteljev svetovnega pokala v Zürichu. »Prav danes smo dosegli še dogovor s televizijo o prenosu tega zahtevnega projekta,« je dejal Vilar, ponosen tudi na dejstvo, da ima Maribor tekmo svetovnega pokala zagotovljeno praktično do sezone 2018/19.

Seveda so tudi težave ŠC Pohorje, za katerega je vodstvo podjetja danes predlagalo uvedbo nadzorovanega stečaja, pomembne za organizatorje tekmovanja. »Sami si želimo, da se položaj čim prej razreši. Želja DUTB in športnega centra po oddaji žičniške infrastrukture za nas pomeni del neodgovorjenih vprašanj pri pripravi tekme, zato je pomembno, da se čim prej sklenejo dogovori in pogodbe, ki bodo zagotavljali normalno delovanje naprav in izvedbo svetovnega pokala 2015.«

Kot pravi Vilar, vse kaže, da se zadeve razrešujejo intenzivno in upa, da bodo dogovori sklenjeni že v kratkem. Vodstvo finančno obubožanega podjetja je danes na mariborsko sodišče vložilo predlog za začetek nadzorovanega stečaja, ki ga je slednje že potrdilo. Kot je pojasnila direktorica podjetja Barbara Vtič Vraničar, je ponovna oživitev posameznih jeder družbe in zagon naprav za zimsko sezono še vedno možen. DUTB je medtem prevzel hotelske zmogljivosti, medtem ko za žičniške še iščejo najemnika.