Zlatan zadel ob zmagi Barce

Evropski prvak Barcelona je sezono začel uspešno. Novinec Zlatan Ibrahimović je zadel na svojem debiju in Katalonci so branjenje naslova španskega prvaka začeli z zmago s 3:0 proti Sportingu iz Gijona.

Objavljeno
01. september 2009 11.05
P. Z.
P. Z.
Barcelona - Švedski napadalec bosanskega rodu Zlatan Ibrahimović je v 82. minuti s strelom z glavo premagal gostujočega vratarja. Pred tem sta bila na Camp Nou prav tako z glavo uspešna Bojan Krkić (17.)in Seydou Keita (42). Barca je nastopila brez prvega zvezdnika Lionela Messija, ki se je podal v Argentino na priprave pred pomembno tekmo proti Braziliji v kvalifikacijah za SP 2010.

"Vsakega tekmeca spoštujemo, zato je bila zmaga pomembna," je dejal Daniel Alves, podajalec pri zadetku Ibrahimovića: "Vsi smo vedeli, da bo slejkoprej začel zadevati. To je igralec najvišjega kakovostnega razreda". Madež k zmagi je bila poškodba Krkića, ki bo zaradi udarca v nogo izpustil dva ali tri tedne. Krkić je v 80. minuti odšepal z igrišča.

Zadnja okrepitev Dmitri Čigrinski, ki je v Barcelono prišel za 25 milijonov evrov iz Šahtarja, je tekmo gledal s tribune. Debitiral pa je Maxwell in zaigral skupaj z okrepitvijo iz Interja Ibrahimovićem. V 57. minuti ga je zaradi poškodbe zamenjal Eric Abidal.