Zmaga akrobatskemu paru Toplak/Perme

Na mednarodnem tekmovanju v akrobatskem rock and rollu, posvečenemu v spomin na Primoža Bizilja, sta med člani tekmovalnega B razreda zmagala Gregor Toplak in Kim Perme (PK Briljantina in PK Panter).

Objavljeno
25. marec 2007 16.02
Zmagovalca Toplak in Kim Perne
Ljubljana - V soboto se je v športni dvorani bežigrajske gimnazije v Ljubljani zaključil že 6. Memorial Primoža Bizilja, mednarodnega tekmovanja v akrobatskem rock and rollu, posvečenega spominu na Primoža Bizilja, ki sodi v prvo generacijo slovenskih rock'n'roll plesalcev. Na tekmi se je zbralo 68 parov iz 11 klubov, med njimi tudi 16 hrvaških in madžarskih tekmovalcev. Med člani tekmovalnega B razreda sta zmago slavila Gregor Toplak in Kim Perme (PK Briljantina in PK Panter). Na drugo mesto sta uvrstila državna prvaka Andrej Jaklin in Katja Kosec (PK Briljantina), na tretjo stopničko pa sta stopila Franci Pevc in Klavdija Babnik (PK M Grosuplje).

V članskem C razredu, kjer za razliko od B razreda plešejo samo akrobatski program, sta zmagala povratnika po dveh sezonah premora Dejan Škof in Tjaša Grahornik (PK Zapleši si), drugo mesto so sodniki prisodili Luki Brulcu in Špeli Kren iz dolenjskega PK Pan, tretje mesto sta osvojila Hrvata Mario Janjić in Tina Vedlin iz PK Top Dance Slavonski Brod.

V kategoriji starejšh mladincev, kjer tekmujejo plesalci stari 12 – 17 let, sta prepričljivo zmagala Grega Petkovšek in Tanja Gutnik (PK M), ki sta v skupnem seštevku na svetovni rank lestvici za leto 2006 uvrščena na visokem 8. mestu. Za njima sta se uvrstila Jaka Vižintin in Nina Pogačnik (PK M), tretja sta bila Botond Pesti in Imola Horvath iz madžarskega plesnega kluba Palota Tse.

V tekmovalnem razredu mlajših mladincev sta se z zmago okitila Jan Kumar in Anja Skube (PK Pan), ki sta več kot uspešna tudi v mednarodnem merilu, saj sta leto 2006 zaključila kot zmagovalca skupnega seštevka svetovne rank lestvice.

Memorial Primoža Bizilja je nastal na pobudo Mirjam Kerpan Izak, nekdanje Primoževe soplesalke, zdaj predsednice svetovne rock and roll zveze WRRC in predsednice sekcije za akrobatski rock and roll pri Plesni zvezi Slovenije. Primož Bizilj in Mirjam Kerpan sta bila prva Slovenca in prvi jugoslovanski par, ki je v rock and rollu nastopil na uradni mednarodni tekmi, in sicer na evropskem prvenstvu 1982. leta na Dunaju.