Zmaga gre v Avstrijo

Zmagovalka veleslaloma na SP v alpskem smučanju v švedskem Åreju je Avstrijka Nicole Hosp. Srebro je osvojila Maria Pietilae Holmner, bron pa Denise Karbon.

Objavljeno
13. februar 2007 22.00
Julia Mancuso
Åre – Avstrijka Nicole Hosp je nova svetovna prvakinja v veleslalomu. Na svetovnem prvenstvu v švedskem Åreju je srebro osvojila Švedinja Maria Pietilae Holmner (+0,85), bron pa Italijanka Denise Karbon (+0,97). Najboljša Slovenka je bila Tina Maze na 22. mestu (+2,97), debitantka na velikih tekmovanjih Maruša Ferk je osvojila 26. mesto (+3,09), Ana Drev (31. mesto po prvi vožnji) je v drugo odstopila..

V Kvitfjellu še superkombinacija

Mednarodna smučarska zveza (FIS) je medtem superkombinacijsko tekmo svetovnega pokala alpskih smučarjev, ki je prejšnji mesec odpadla v francoskem Val d'Iseru, prestavila v norveški Kvitfjell. Nekdanja olimpijska prizorišča bodo tako gostila tri tekme: poleg za 10. in 11. marec prvotno načrtovanih smuka in superveleslaloma še superkombinacijo, ta bo na sporedu že 9. marca. Kvitfjell je zadnja postaja moškega dela svetovnega pokala pred finalom v švicarskem Lenzerheideju (14. - 18. marec).