Zmaga Interblocka

Interblock je po štirih zaporednih porazih prišel do prve zmage. Čeprav so se domači nogometaši že po 17 minutah znašli v zaostanku, so tokrat pokazali karakter.

Objavljeno
24. oktober 2009 19.15
Mo. B. /STA
Mo. B. /STA
Ljubljana, 24. oktobra (STA) - Nogometaši Interblocka so v 14. krogu 1. slovenske nogometne lige premagali Labod Dravo 2:1 (1:1).

Interblock je po štirih zaporednih porazih prišel do prve zmage. Čeprav so se domači nogometaši že po 17 minutah znašli v zaostanku, so tokrat pokazali karakter in voljo ter se v 34. minuti prek Iličića vrnili v igro, v 78. minuti pa prek Majcna prišli do težko pričakovane zmage proti Dravi, ki ostaja na predzadnjem mestu prvenstvene lestvice.

Interblock, ki je še nedavno veljal za "plačilni raj" v slovenskem nogometu, je v zadnjih dneh doživel drastične spremembe. Gospodarska kriza je zajela tudi mecena ljubljanskega kolektiva Joca Pečečnika, posledično pa so bili v klubu primorani znižati plače igralcem oziroma se odpovedati najdražjim. Tako v dresu Interblocka ne bo več Breziča, Gerića, Jelečevića, Grabusa, Jukana, Kokota, NTameja, Milenkovića, Mišure, Skubica in kapetana Rakovića.

Novemu trenerju Borivoju Lučiću so na voljo ostali le "golobradi" fantje, ki pa so tekmo proti Dravi - ta je v četrtek ostala brez predsednika, saj je Franc Gajšek odstopil - vseeno dobro začeli in že v prvi minuti zapretili prek Finka. Toda Ptujčani so bili tisti, ki so se prvi veselili. V 18. minuti se je po podaji iz kota in zmedi v kazenskem prostoru najbolje znašel Ekpoki in zadel za 1:0. Lučićevi mladeniči so za bolj zanimiv drugi polčas poskrbeli v 34. minuti, ko je Iličić s prostega strela z več kot 25 metrov izenačil na 1:1.

Čeprav so si v drugem polčasu lepše priložnosti priigrali Ptujčani - še posebej nevarno za domača vrata je bilo v 77. minuti, ko se je pred Rozmanom znašel Kelenc, a je domači vratar izvrstno posredoval -, so do vodilnega zadetka v 78. minuti prišli gostitelji. Po prostem strelu Iličića je do žoge prišel Majcen in brez težav gostiteljem zagotovil vodstvo. Tega so kljub domači mladosti znali zadržati, tako da so le prišli do težko pričakovane zmage.