Zmaga Kuitunenovi, Majdičeva enajsta

Virpi Kuitunen je ponovno premagal vso tekaško elito. Petra Majdič se je v svoji manj ljubi prosti tehniki uvrstila tik za deseterico.

Objavljeno
03. februar 2007 16.15
Virpi Kuitunen
Davos - Finka Virpi Kuitunen je zmagovalka tekme smučark tekačic za svetovni pokal v Davosu. Kuitunenova je na 10 kilometrski preizkušnji v prosti tehniki za 11,9 sekunde ugnala Rusinjo Olgo Savialovo, tretja je bila Norvežanka Marit Björgen, ki je zaostala za 17,7 sekunde. Edina slovenska predstavnica Petra Majdič je bila enajsta (+57,8).

V ženski konkurenci Finka Virpi Kuitunen še naprej le redko prizna poraz, tokrat je vknjižila že šesto zmago v sezoni in se tako s skupaj 1197 točkami "zabetonirala" na vrhu skupnega seštevka.

Po enajstem mestu edine slovenske predstavnice Petre Majdič razlogov za preplah ni, saj je uvrstitev na rob deseterice še vedno vrhunska, v prid slovenski šampionki govori tudi dejstvo, da je sredi napornih priprav na SP konec meseca.

Majdičeva, ki je že pred današnjo tekmo dejala, da ji proga v Davosu zaradi številnih ravnin ne ustreza, sploh če gre za prosto tehniko, je tokrat znova nekoliko počasneje startala, na prvem vmesnem času pa si je pritekla 21. mesto. Uvrstitev je nato iz kilometra v kilometer izboljševala, v drugi polovici teka pa enajstega mesta ni več izpustila iz rok (in nog).