Zmaga Neunerjevi, Gregorinova sekundo in pol od stopničk

Na sprintu v Hanti Mansinsku je slavila Magdalena Neuner. Izjemen uspeh je dosegla Teja Gregorin, ki je osvojila četrto mesto (+ 1:04,5/0), za tretjeuvrščeno Olofssonovo pa je zaostala vsega sekundo in pol.

Objavljeno
15. marec 2007 17.43
Teja Gregorin
Hanti Mansisk - Biatlonke so se na sklepni postaji sezone svetovnega pokala v ruskem Hanti Mansijsku pomerile v sprintu. Na 7,5 kilometra dolgi progi je bila najhitrejša 20-letna Nemka Magdalena Neuner (22:34,0), ki je dosegla že šesto zmago v sezoni, ob tem pa na drugo in tretje mesto potisnila rojakinjo Andreo Henkel (+ 56,8/1) in Švedinjo Anno Carin Olofsson (1:03,0/1), ki je s tem tudi nekoliko zmanjšala zaostanek v boju za skupno zmago v svetovnem pokalu (819 točk) za Nemko Kati Wilhelm (857), ki je bila tokrat 11., blizu je tudi Henklova (811).

Izjemen uspeh je spet dosegla Teja Gregorin, ki je osvojila četrto mesto (+ 1:04,5/0), za tretjeuvrščeno Olofssonovo pa je zaostala vsega sekundo in pol. Do točk so prišle tudi ostale tri slovenske tekmovalke in si priborile lepo izhodišče za sobotno zasledovalno tekmo. Tadeja Brankovič je bila 13. (1:45,6/1), Dijana Grudiček 17. (1:55,3/0) in Andreja Mali 23. (2:22,9/1).

Trikratna svetovna prvakinja 20-letna Magdalena Neuner je ob koncu sezone v izjemni formi, saj je skupaj z zadnjima nastopoma v Oslu zabeležila že tretjo zmago zapored, glede na dejstvo, da ima za sobotno zasledovanje 56 sekund prednosti pred rojakinjo Andreo Henkel pa je favoritinja tudi za četrti zaporedni uspeh, saj si vnaprej lahko privošči dva kazenska kroga. "Prav lahko se je navaditi na zmage," je po tekmi dejala Neunerjeva in dodala, da je ob takšnem streljanju trenutno težko premagljiva: "Zmaga v soboto seveda ne bo prišla sama od sebe, je pa prednost kar zelo velika."

Slovenke so vnovič dosegle lep ekipni uspeh in vse osvojile nove točke, grenak priokus daje le majhna razlika med Gregorinovo in Olofssonovo, saj je bila Gregorinova še enkrat v karieri povsem blizu prvih stopničk za zmagovalke. "Kljub temu sem zadovoljna. Visoke uvrstitve ob koncu sezone sploh nisem pričakovala, zato je bila to zame lepa tekma. Veseli me, da sem dobro tekla. Moj letošnji cilj je, da obdržim uvrstitev med petnajsterico. V soboto bo veliko spet odvisno od mirne roke," je povedala tokrat najboljša Slovenka, ki se je zavihtela na 14. mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Gregorinova je bila v zadnjem krogu zelo hitra, v zadnjem krogu prehitela eno tekmovalko, Olofssonovi pa se je zelo približala.