Zmaga Roka Urbanca v Planici

Na prvi tekmi celinskega pokala v smučarskih skokih v Planici so se slovenski skakalci dobro odrezali. Za veliko veselje v domačem taboru je z zmago poskrbel Rok Urbanc.

Objavljeno
06. januar 2007 14.45
Planica - Na prvi tekmi celinskega pokala v smučarskih skokih v Planici so se slovenski skakalci dobro odrezali, saj jih je v finalu nastopilo kar devet. Za veliko veselje v domačem taboru je z zmago poskrbel Rok Urbanc (100/98,5 m), med deseterico pa so se zvrstili še trije Slovenci. Povratnik po dolgotrajni poškodbi Peter Žonta, ki je že v Engelbergu nakazal uspešno vrnitev med najboljše, je s skokoma 98,5 in 98 m pristal tik za stopničkami na četrtem mestu, Primož Roglič (99,5/96) je bil šesti, Anže Obreza (98/96,5) pa osmi.
Jure Radelj (96,5/96 m) je bil v finalu 14., Robert Hrgota (95,5/96) 16., Jurij Tepeš (95,5/93) 22., Jernej Košnjek (96/93) 23., Jure Šinkovec (94/93) pa 26.

"Ta konec tedna si obetam predvsem čim daljše skoke," si je po današnji zmagi uvodoma zaželel Urbanc, ki je prvo izmed dveh prireditev pod Poncami ta vikend končal na najboljši možen način. Z mislimi pa je tudi že pri vrnitvi v svetovni pokal. "Moji cilji so gotovo čim prejšnja vrnitev na tekme svetovnega pokala, vendar je vse odvisno od odločitve trenerjev in tudi od tega, kako se bodo razpletale stvari na zadnji tekmi novoletne turneje v Bischofshofnu. Motivacije imam veliko, pripravljenost je dobra in upam, da bi se morda lahko vrnil že na naslednji tekmi, na poletih v Vikersundu," je po največjem slovenskem uspehu v celinskem pokalu to sezono povedal 21-letni skakalec in dodal: "Bomo videli, kako se bodo odločili trenerji. Kakor se že bodo, meni bo prav. Sam bom vztrajal, saj nas čaka tudi svetovno prvenstvo. Sam menim, da sem se končno prebudil in želim si, da se bodo tudi preostali fantje, ki skačejo na novoletni turneji."

S slovenskim izkupičkom je bil zadovoljen tudi trener reprezentance Matjaž Triplat. "Vesel sem, da smo do zmage prišli prav v Planici, čeprav nismo imeli kakšne velike prednosti pred tekmeci. Zaradi neustreznih vremenskih razmer, ki to sezono bolj ali manj krojijo vse zimske športe, so skakalnico precej pozno pripravili. Vesel sem, da smo končno naredili en lep rezultat. Predvsem sem zadovoljen z Žonto, Urbancem in tudi Rogličem, ki je v drugo zelo dobro skočil, seveda pa nas čaka še kar nekaj dela," je dejal Triplat in dodal: "S Planico se resda konča druga perioda celinskega pokala, vendar šteje tudi tekmovanje v Engelbergu, zato bo šele po jutrišnji tekmi znano, ali nam je morda uspelo povečati kvoto v svetovnem pokalu. Možnosti obstajajo, vendar je jutri nova tekma in počakati bo treba do konca."

Jutri bo na 90-metrski napravi pod Poncami še ena tekma celinskega pokala.