Zmagala Neumannova in Angerer

V kitajskem Changchunu je na 10-kilometrski preizkušnji smučark tekačic slavila Čehinja Katerina Neumannova, pri moških pa je na 15-kilometrski preizkušnji bil najboljši Nemec Tobias Angerer.

Objavljeno
16. februar 2007 10.22
Skupina tekačic na olimpijski preizkušnji
Changchun - Čehinja Katerina Neumannova je zmagovalka 10-kilometrske preizkušnje smučark tekačic na tekmi svetovnega pokala v kitajskem Changchunu. Neumannova je na omenjeni razdalji v prosti tehniki za več kot minuto ugnala drugouvrščeno Francozinjo Karine Philippot, tretja je bila z zaostankom poldruge minute Kazahstanka Svetlana Malahova.

Nastopilo je zgolj 29 tekmovalk, slovenske tekmovalke pa so že v sredo odpotovale na prizorišče letošnjega svetovnega prvenstva v Saporu, tako da je tokratna preizkušnja minila brez slovenskega zastopstva. V Changchunu se za točke svetovnega pokala merijo še moški na 15 km.

Pri moških najhitrejši Angerer

Vodilni v skupnem seštevku smučarskega teka Nemec Tobias Angerer je zmagovalec 15-kilometrske preizkušnje za svetovni pokal v kitajskem Changchunu. Angerer (37:05,8) je za slabih deset sekund ugnal Francoza Vincenta Vittoza, tretji je bil rojak slednjega Emmanuel Jonnier (+11,3). Zaradi svetovnega prvenstva v nordijskih disciplinah, ki se prihodnji teden pričenja v japonskem Saporu, je nastopilo le 37 tekmovalcev. Tudi edini slovenski predstavnik Nejc Brodar ni nastopil, saj je z reprezentanco že odpotoval na Japonsko.