Zmajčice v pokalu EHF v Nemčijo

Rokometašice ljubljanske Olimpije se bodo v 3. kolu pokala EHF pomerile z nemško ekipo Bayer Leverkusen, je določil žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

Objavljeno
13. oktober 2009 14.25
P. Z./STA
P. Z./STA
Dunaj - Žreb ni bil najbolj naklonjen igralkam Olimpije, saj Bayer velja za zelo močno ekipo, kar je med drugim dokazal v 2. kolu, ko je dvakrat zanesljivo opravil z ekipo Celeia Žalec. Olimpija in Žalec sta se nedavno v državnem prvenstvu razšla brez zmagovalca. Pri ekipi iz Leverkusna igra tudi nekaj nemških reprezentantk.

Prva tekma 3. kola bo 31. oktobra ali 1. novembra v Ljubljani, povratna pa 7. ali 8. novembra v Leverkusnu.

Ljubljanska ekipa je v zadnjem času v hudih finančnih težavah, zaradi njih je ekipo zapustilo ogromno igralk (Tanja Oder, Miša Marinček, Katja Čerenjak, Nuša Skutnik, Špela Kogovšek, Mateja Ivanc in Dolores Naglič). Kljub temu je na nedavnem kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v ligo prvakinj v slovaškem Trenčinu osvojila drugo mesto. Olimpija je premagala nizozemski Amsterdam in slovaško Bratislavo, v odločilni tekmi za prvo mesto pa se dobro upirala ruski Zvezdi iz Zvenigoroda.

Igralke pod vodstvom trenerja Roberta Beguša, ki igrajo v reprezentanci, bodo imele nekaj prihodnjih tekmic priložnost spoznati na jutrišnji tekmi kvalifikacij za EP 2010 v Wetzlarju.

Olimpija je lani v pokalu challenge klonila proti nemški ekipi Blomberg.