Zmajčki kljub zmagi razočarali

Hokejisti ŠD Alfe so v zadnjem, 12. krogu drugega dela državnega prvenstva izgubili proti Zavarovalnici Maribor Olimpiji z 1:2 (0:1, 0:0, 1:1).

Objavljeno
12. marec 2007 20.36
Banque Royale Slavija - Zavarovalnica Maribor Olimpija 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Ljubljana - Hokejisti ŠD Alfe so v zadnjem, 12. krogu drugega dela državnega prvenstva izgubili proti Zavarovalnici Maribor Olimpiji z 1:2 (0:1, 0:0, 1:1).

Hokejisti ZM Olimpije so z zmago končali drugi del državnega prvenstva, kljub dejstvu, da rezultat ni bil v ospredju, pa so Zmajčki z igro razočarali. Izid skozi vso tekmo ni bil v ospredju, tako da so gostje s svojo igro večkrat omogočili Vevčanom, da so zapretili, v 52. minuti pa so celo izenačili. Veselje gostiteljev je bilo kratkotrajno, saj je kljub izenačenju v 52. minuti Olimpija 26 sekund kasneje po zaslugi Hočevarja iz drugega poskusa prešla v vodstvo. Penko je prvi strel Hočevarja sicer še ubranil, ljubljanski hokejist ga je zadel v vrat, a je nato Hočevar dobro izkoristil odbit plošček in ga potisnil v vrata. Vsekakor je bil vratar Penko s 36 obrambami najboljši igralec tekme.

Že v petek sledi finalna serija državnega prvenstva za naslov državnega prvaka, ko se bo ob 19. uri v Hali Tivoli Olimpija pomerila z BR Slavijo.