Zmaji hrepenijo po maščevanju

Danes bodo v avstrijski hokejski ligi na sporedu tekme 19. kola. Olimpija bo gostila vodilni Graz 99ers, ki jo je nedavno v Tivoliju razbil s 6:1, zadnjeuvrščene Jeseničane pa čaka težavno gostovanje v Linzu.


Objavljeno
30. oktober 2009 11.58
Peter Zalokar
Peter Zalokar
Ljubljana, Jesenice – Ob koncu tedna bosta najboljša slovenska hokejska kluba skušala vsaj malce popraviti vtis z začetka sezone v razširjenem avstrijskem prvenstvu, njuna trenerja pa si bosta prizadevala umiriti močno tresoča se stolčka.

Pred dvanajstdnevnim reprezentančnim premorom, med katerim se bo Slovenija udeležila turnirja na Madžarskem, bi veljalo vsaj malce zmanjšati točkovni zaostanek za osmim mestom, ki prinaša nastop v končnici.

Drevišnja naloga bo težja kot nedeljska. Olimpija bo gostila vodilni Gradec, Jesenice gostovale pri drugouvrščenemu Linzu. V nedeljo bosta dve tekmi v Sloveniji, Ljubljančani bodo igrali s Salzburgom, Gorenjci pa s SAPA Fehervar.

Olimpijinega trenerja Danyja Gelinasa lahko po sedmih zaporednih porazih njegovih »zmajev« le še čudež reši pred brco direktorja Matjaža Seklja. Tekma proti ekipi, ki je Olimpijo v Tivoliju najbolj nadigrala (pred 12 dnevi je bilo 1:6) mu sicer prihaja kot naročena, če želi delodajalcu pokazati, da se njegova ekipa vendarle vzpenja, kot se je branil po zadnjem porazu v Celovcu z 1:2.

Še veliko težje delo čaka slovenske prvake z Jesenic, ki tudi v najboljših časih niso imeli kaj prida uspeha v Zgornji Avstriji. Če bo zdesetkana rdeča četa Ildarja Rahmatulina, v katero se po dveh tekmah kazni vrača ameriški novinec Bobby Robins, »črnim krilom« ukradla kakšno točko, bo to pravi čudež. Nazadnje ni bila kos niti tradicionalno krotkim Madžarom, ki bodo v vse bolj prazni Podmežakli (s povprečnim obiskom 1.660 gledalcev na tekmo so Jeseničani prav tako na dnu) gostovali v nedeljo.

Tekme 19. kola – SAPA Fehervar : Salzburg 2:6; danes ob 19.15: Tilia Olimpija – Graz 99ers, Linz – Acroni Jesenice, Medveščak – KAC, VSV – Vienna Capitals; vrstni red: Graz 99ers 28, Linz 27, Vienna Capitals 26, VSV 23, Salzburg 22, KAC 21, SAPA Fehervar 18, Medveščak 17, Tilia Olimpija 12, Acroni Jesenice 7; pari 20. kola, nedelja: Medveščak – Graz 99ers (17.45), Acroni Jesenice – SAPA Fehervar, Tilia Olimpija – Salzburg, KAC – VSV, Vienna Capitals – Linz.

Več v današnji tiskani izdaji Dela