Zmaji zvabili tudi reprezentanta Slokarja

Potem ko je pred dnevi vrste slovenskih košarkarskih prvakov iz Ljubljane okrepil Sani Bečirovič, je Union Olimpija pridobila še enega slovenskega reprezentanta. Za enoletno sodelovanje se je odločil krilni center Uroš Slokar.

Objavljeno
21. september 2009 11.31
Ma.J./P. Z., STA
Ma.J./P. Z., STA
Ljubljana - Uroš Slokar se je izkazal na pravkar končanem evropskem prvenstvu na Poljskem, kjer je Slovenija osvojila četrto mesto. Nazadnje je igral za Fortitudo iz Bologne. Po košarkarskih začetkih pri Ježici in Slovanu je kariero nadaljeval v Italiji. Igral je za Benetton iz Trevisa ter Snaidero iz Vidma, se leta 2006 za eno sezono preselil v NBA v Toronto, po vrnitvi v Evropo pa je igral v Rusiji in nazadnje v Bologni.

Za Olimpijo, ki jo vodi reprezentančni selektor Jure Zdovc, sta že prej podpisala slovenska reprezentanta Jaka Klobučar in Gašper Vidmar. Možen je tudi prihod Domna Lorbka.

Olimpija bo tudi v tej sezoni nastopala v prestižni evroligi, kjer ima v skupini zelo atraktivne tekmece - CSKA, Tau Vitorio, Maccabi in Romo. Zdovc je po zadnji tekmi na Poljskem izjavil, da bo Olimpija imela zelo kakovostno moštvo, ki bo mešalo štrene najboljšim v Evropi.