Znani ekipi za Zlato lisico in Adelboden

Na obeh tekmah 43. Zlate lisice, ki ju bo letos gostila Kranjska Gora, sobotnem veleslalomu in nedeljskem slalomu, bo nastopilo po šest slovenskih alpskih smučark.

Objavljeno
03. januar 2007 19.50
Ana Drev, Ana Kobal in Tima Maze
Ljubljana - Na obeh tekmah 43. Zlate lisice, ki ju bo letos gostila Kranjska Gora, sobotnem veleslalomu in nedeljskem slalomu, bo nastopilo po šest slovenskih alpskih smučark. V veleslalomu bodo predvidoma slovenske barve zastopale Tina Maze, Ana Drev, Mateja Robnik, Ana Kobal, Petra Robnik in Urška Rabič. V slalomu pa bosta poleg Mazejeve, Kobalove, Drevove in Petre Robnik nastopili še članici ekipe evropskega pokala, Maruša Ferk in Ilka Štuhec.

Nekoliko vprašljiv je le nastop Mateje Robnik, ki si je v torek nesrečno zvila gleženj pri hoji po stopnicah. Na treningu v Innerkremsu na avstrijskem Koroškem, kjer so dekleta te dni, ji bo poskusil pomagati fizioterapevt, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Smučarji pa se bodo konec tedna pomerili v veleslalomu in slalomu v Adelbodnu. V veleslalomu bodo spet nastopili Bernard Vajdič, Mitja Valenčič in Aleš Gorza, v slalomu pa Vajdič, Valenčič, Mitja Dragšič, Matic Skube in Drago Grubelnik, Gorza pa le, če mu bo to dovoljeval hrbet. Moška ekipa sicer te dni na dobro pripravljenem terenu trenira na smučišču Turracher Hoehe na meji med avstrijsko Koroško in Štajersko. Tekmovalci v tehničnih disciplinah bodo tam do četrtka, tisti v hitrih pa do petka.

V Adelbodnu bo manjkal Andrej Šporn, ki ga je konec lanskega leta zdelala bolezen, podkrepljena s težavami s hrbtom, treningu na omenjenem smučišču pa se bo predvidoma pridružil v četrtek in petek.