Znanih že šest moštev za osmino finala lige prvakov

V drugem dnevu 4. kola lige prvakov sta si preboj v osmino finala priigrala še Sevilla in Lyon, za napredovanje pa bo v zadnjih preizkušnjah prvega dela trepetalo kar nekaj evropskih velikanov.

Objavljeno
04. november 2009 23.45
Mo. B./STA
Mo. B./STA
Ljubljana  - Nastop v osmini finala nogometne lige prvakov sta si po Bordeauxu, Manchester Unitedu, Chelseaju in Portu v četrtem krogu danes že zagotovili tudi ekipi Olimpique Lyona in Seville.

Francozi so v skupini E na domačem igrišču proti Liverpoolu sicer remizirali (1:1), a to jim je bilo dovolj za napredovanje, medtem ko so s tem rezultatom Angleže praktično postavili na rob izpada. Gosti so bili blizu uspeha, saj jih je Ryan Babel v 83. minuti popeljal v vodstvo, toda v sodnikovem podaljšku je izenačil Lisandro Lopez. Angležem ni šel na roke tudi izid iz Firenc, kjer je domača Fiorentina v drugem polčasu - prvi se je končal z izidom 1:1, strla odpor madžarskega Debrecena in zmagala z izidom 5:2.

Sevilla je proti Stuttgartu za napredovanje potrebovala le točko, a začela je, kot da bi ji bila zmaga rešitev. Posledica tega je bil gol Jesusa Navasa v 14. minuti, izenačil je v drugem polčasu Zdravko Kuzmanović. Nemci so lahko zadovoljni z izidom, kajti imajo realne možnosti, da si v zadnjih dveh krogih izborijo nadaljevanje tekmovanja. V drugi tekmi skupine G sta se romunska Unirea in Glasgow Rangers prav tako razšla z izidom 1:1, kar je bila voda na mlin Stuttgartu. Nemci so sicer trenutno na tretjem mestu v skupini - zaostajajo za Romuni, toda razpored tekem jim daje realne možnosti, da se bodo uvrstili med najboljših 16 ekip.

Povsem blizu napredovanja je tudi londonski Arsenal. Varovanci Arsena Wengerja so z dvema goloma Cesca Fabregasa s 4:1 nadigrali nizozemski Alkmaar in za uvrstitev naprej v zadnjih dveh tekmah potrebujejo le še točko, ob njihovih morebitnih dveh porazih pa bi moral dvakrat zmagati tudi belgijski Standard, kar je v meji znanstvene fantastike. Belgijci so v skupini H po zmagi z 2:0 nad pirejskim Olympiakosom bližje drugemu kot prvemu mestu, tudi za drugega pa jih v zadnjih dveh krogih čaka težak boj.

Najbolj negotovo je v skupini F, kjer je Barcelona pri Rubinu Kazanu iztržila remi - tekma se je končala z izidom 0:0, Inter pa se je izpada najbrž rešil z zmago pri Dinamu v Kijevu. Ukrajinci so z golom Andreja Ševčenka povedli v 21. minuti, toda v drugem delu sta za preobrat poskrbela Argentinec Diego Milito in Nizozemec Wesley Sneijder, ki je zadel v predzadnji minuti rednega dela. Inter ima zdaj šest točk, Barcelona in Kazan po pet, Dinamo pa štiri