Znebiti se slovesa prijaznih fantov

Ko je porodnim krčem jeseniških hokejistov ob uvodu v krstno sezono v avstrijski ligi sledil niz zmag, je bilo na Gorenjskem govora o zanesljivem nastopu v končnici.

Objavljeno
12. december 2006 15.26
Jesenice – Ko je porodnim krčem jeseniških hokejistov ob uvodu v krstno sezono v avstrijski ligi sledil niz zmag, je bilo na Gorenjskem govora o zanesljivem nastopu v končnici, nekateri so sanjali celo o naslovu prvaka. A kot je takrat svaril trener Matjaž Kopitar, je november prinesel streznitev. Dvema porazoma sta običajno sledili dve zmagi in obratno. Namesto veselega decembra pa nas je presenetil – maček. S štirimi zaporednimi porazi so »železarji« padli na šesto mesto in pot v končnico bo še zelo trnova.

Izkušnje kažejo, da je v avstrijski ligi odločilen začetek drugega dela, kjer v primerjavi s prvim točke štejejo dvojno. In namesto da bi v nadaljevanje vkorakali, so Jeseničani vanj prišepali. Po petkovem porazu po kazenskih strelih so v nedeljo svojim navijačem postregli z najslabšo predstavo na domačem ledu in še drugič izgubili z Linzem.

Gorenjci so prek Karavank doživeli kulturni šok, tako z igralskega kot organizacijskega vidika. Igralci so po nekaj zmagah začeli zidati gradove v oblakih in pozabili na kruto realnost profesionalizma. V preteklih sezonah so bili vajeni igrati eno tekmo na teden, le tu in tam po dve, pa še to proti šibkejšim domačim in madžarskim tekmecem. Če odštejemo nesrečno državno prvenstvo, so lani do tega časa odigrali 16 tekem mednarodne lige in tri v celinskem pokalu. Letos jih je za njimi že 30. Hud ritem je terjal davek, saj so bili konec tedna v Podmežakli bleda senca moštva iz druge polovice oktobra. Sapa jim je pošla že na polovici poti in še dobro, da jih je rešil zvonec – devetdnevni reprezentančni premor.

Več preberite v torkovi tiskani izdaji Dela.