Žolnirjeva v polfinalu

Tretji dan svetovnega prvenstva v judu v Rotterdamu je za slovensko ekipo lepše obarvan kot prejšnja dva. V popoldanski polfinale (14.00) se je namreč brez večjih težav uvrstila Urška Žolnir (do 63 kg).

Objavljeno
28. avgust 2009 14.45
P. Z./STA
P. Z./STA
Rotterdam - Aljaž Sedej je v kategoriji do 81 kg obstal tik pred četrtfinalom, ko je po dveh zmagah v tretji borbi klonil proti Črnogorcu Srđanu Mrvaljeviću.

Žolnirjeva je v prvih dveh borbah še prej kot v minuti zmagi slavila z iponom, tretjo je prav tako dobila predčasno, ko je Portugalka Ana Cachola prejela še četrto kazen. V popoldanskem polfinalu se bo pomerila z domačo favoritinjo Nizozemko Elisabeth Willeboordse.

Sedej je v svojem prvem nastopu na SP v članski konkurenci vseskozi deloval prepričljivo, obe uvodni borbi dobil z iponom, nato pa v odločilnem dvoboju za uvrstitev v četrtfinale in s tem v boj za visoka mesta na polovici borbe padel za ipon proti črnogorskemu judoistu Mrvaljeviću. Slednjega je sicer letos v Celju na svetovnem pokalu B že premagal, a tokrat je bil Mrvaljević boljši.